Teknoloji

Apple’ın yeni iPhone’ları USB-C portu bekleyenleri üzecek

ios 13 beta iphone xr

Apple’ın 2019 model iPhone’larında yeniden tasarlanmış dokunmatik titreşim motoru bulunacak. Aynı zamanda USB-C portunu bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak bir işaret de mevcut. Şarj işlemi için yine Lightning konnektörü kullanılacak.

Eylül ayında tanıtılmasını beklediğimiz üç farklı iPhone 11 akıllı telefonuyla ilgili yeni dedikodular var. 9to5Mac‘in haberine göre, bu yeni telefonlar gelecek nesil A13 yongasını da barındıracak. Bu işlemci şu anda şirket içinde Cebu kod adıyla anılıyor.

Dahası, görünüşe göre iPhone serisi geçen yılın sonbaharında gördüğümüz yeni nesil iPad Pro serisinin izinden gitmeyecek. Yani, şarj ve veri aktarımı gibi işlemler için USB-C portu kullanılmayacak. Bu yılın akıllı telefonları da Lightning portuna bağlı kalacak.

Yeni titreşim motoru ise cihazların dokunma yeteneklerini daha da iyileştirecek. Bu durumda 3D Touch’ın tamamen kaldırılmasını bekliyoruz. Zaten iOS 13’te sunulacağı görülen ek dokunma özellikleri bunun işaretini veriyor. Sadece 3D Touch özellikli iPhone’larda değil, diğer iPhone’larda ve iPad’lerde de ekrana uzun bastırarak daha fazla seçeneğe veya bilgiye erişmek mümkün hâle gelecek.

Aynı zamanda yeni iPhone modelleri için model kodları da ortaya çıktı. iPhone 11 olarak adlandırılacak model için D42 ya da iPhone12,3 nitelendirmesi yapılıyor. Daha büyük ekranlı iPhone 11 Max için D43 ya da iPhone12,5, gelecek nesil iPhone XR ya da iPhone 11R için de N104 ya da iPhone 12,1 tanımlaması kullanılıyor. Tabii ki, Apple’ın bu 2019 model iPhone cihazlarını hangi resmi isimlerle çıkaracağını henüz bilmiyoruz

Bu üç telefonun da mevcut modellerle aynı ekran tiplerini kullanacağını uzun zamandır biliyoruz. Yani, iPhone 11 ve iPhone 11 Max modellerinde OLED ekranlar olacak. iPhone XR’ın yeni versiyonunda da mevcut telefonda olduğu gibi LCD’yi göreceğiz.

Son olarak, sitenin haberinde geniş açılı kamera ve ön kameranın iyileştirilmiş ağırlaştırılmış çekim yetenekleri gibi beklenen özelliklere yer veriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER