Teknoloji

Apple yapay zekâ projeleri için yeni çalışanlar arıyor

apple yapay zekâ

Ekonomik belirsizlikler nedeniyle pek çok teknoloji şirketi çalışan sayısını azaltmayı seçiyor. Yeni işe alımlarda da öncelik yapay zekâ üzerine çalışanlara veriliyor. Yapay zekâ ve bağlı teknolojilerin mevcut popülaritesini düşününce teknoloji şirketlerinin tercihlerini bu yönde kullanmasına pek şaşırmamak gerekiyor. Apple yapay zekâ ve makine öğrenmesi ile bağlantılı 176 pozisyon için iş ilanı vererek bu konuda sektörün genelinden farklı hareket etmediğini gösteriyor.

İngiliz Pocket-lint sitesinin haberine göre, bu pozisyonlardan 68 tanesi Siri departmanında yer alıyor. 52 tanesi iOS, 46 tanesi ise macOS ile ilgili. Diğer pozisyonlarda ise çalışanların birden fazla ürünle ilgilenmesi gerekiyor.

Apple bu arayışını gizlemiyor. Şirketin en son finans raporunun değerlendirildiği toplantıda, Apple’ın yapay zekâya planlı ve düşünceli şekilde yaklaştığı belirtildi. Apple’ın hassas bilgilerin dışarıya sızmasını engellemek için ChatGPT ve benzeri yapay zekâ araçlarının kullanımına kısıtlama getirdiği de kısa süre önce ortaya çıkmıştı.

Apple yapay zekâ ürünleriyle ilgili ilk duyurularını WWDC 2023’te yapabilir

Apple yapay zekâ ürünleriyle ilgili yeni duyurularını 5 Haziran’da WWDC 2023’ün açılış etkinliğinde yapabilir. Bu etkinliğin odak noktasında artırılmış ve sanal gerçekliğin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER