Teknoloji

Apple, yapay zekâ destekli sağlık koçu geliştiriyor

ios 17.4 apple abd adalet bakanlığı

Apple, Bloomberg’e göre, kullanıcıların egzersiz, uyku ve yeme alışkanlıklarını geliştirmelerine yardımcı olabilecek yapay zeka destekli bir sağlık koçu üzerinde çalışıyor. “Quartz” kod adlı hizmet, Apple Watch‘tan alınan verileri ve yapay zekayı kullanarak kullanıcılara özel öneriler ve koçluk programları oluşturacak. Ancak Quartz, bu yıl duyurulmayacak ve önümüzdeki yıl çıkması planlanıyor.

Bloomberg’in haberinde belirtilen yeni sağlık girişimlerinden sadece biri olan Quartz hizmeti ve uygulaması, iPad’in iPadOS 17’nin bir parçası olarak Sağlık uygulamasının özel bir sürümüne kavuşacağı söyleniyor. Ayrıca Apple’ın, duyguları takip eden bir cihaz üzerinde çalıştığı ve miyopluk sorunu yaşayan kullanıcılar için yeni özellikler geliştirdiği belirtiliyor.

Bu yeni özellikler, Apple’ın cihazlarına entegre ettiği sağlık odaklı araçlar üzerine inşa edilecek. Örneğin, şirket geçen yıl ilaç takip özelliği tanıtmış ve her hafta yeni antrenmanlar ekleyen ücretli Fitness Plus hizmetini işletiyor. Söylentilere göre, Apple’ın karma gerçeklik başlığı da Fitness Plus’ı destekleyecek ve bir meditasyon uygulamasına sahip olacak. Ayrıca Apple, invaziv olmayan kan şekeri izleme üzerinde ilerleme kaydettiği iddia ediliyor, ancak bu teknolojinin gerçekleşmesi için uzun süre beklememiz gerekebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER