Teknoloji

Apple Watch’un dövmeli bileklerle sorun yaşadığını doğruladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Watch’un bilekleri dövmeli olan kişilerde düzgün çalışmadığı şeklinde şikayetler gelmeye başlamıştı. Apple destek dokümanlarında güncelleme yaptı ve bu durumu doğruladı.

Watch’ta yer alan kalp ritm monitörü cilde kızıl ötesi veya yeşil ışık göndererek işliyor, ancak dövmelerde kullanılan boya bu ışığa engel oluyor ve Watch’un okumayı düzgün yapmasını engelliyor. Apple dövme gibi, ciltteki kalıcı veya geçici değişikliklerin kalp ritm sensörünün performansına etki edebileceğini yazıyor. Bazı dövmelerin mürekkep, desen ve yoğunluklarının sensörden gelen ışığı engelleyebileceğini, bunun da doğru okumalar yapmayı zorlaştıracağını ekliyor.

Hangi tür dövmelerin sorun çıkaracağı, hangilerinin çıkarmayacağı noktasında Apple’ın net bir tanımı bulunmuyor, belki bunu kendisi de tam olarak bilmiyor. Ancak genel olarak daha koyu renkli dövmelerin sorunlara yol açtığı, Watch’ın ışığının derinin iç katmalarına gitmesini engellediği söyleniyor.

Sorun sadece kalp ritminin doğru okunmamasıyla sınırlı değil. Apple bu sensörlerin Watch’un bir kişinin bileğinden çıkarılıp çıkarılmadığını anlamak amacıyla da kullanıyor. Eğer Watch birisinin bileğinde takılı olmadığını düşünürse, bildirimleri almayacaktır, eğer parola etkinleştirilmişse Watch’un kilitlenmesine neden olacaktır.

Bu tarz problemler yaşayanlar için çeşitli çözüm yolları bulunuyor, ancak bunun için bazı kolaylıklardan ve güvenlik unsurlarından vazgeçmek gerekiyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER