Teknoloji

Apple Watch yeni ekran teknolojisiyle daha uzun pil ömrü sunabilir

apple watch

Pil ömrü, uzun süredir akıllı saat üreticilerinin önündeki en önemli sorunlardan biri durumunda. Apple, gelecek nesil Apple Watch modellerinde bu sorunu çözmek adına farklı bir yaklaşımı denemeye hazır görünüyor.

Economic Daily News‘te yer alan habere göre, Apple Watch’ta gelecek yıldan itibaren OLED yerine microLED ekran paneli tercih edilebilir. Haberde 2020 vurgusunun yapılması, değişimin Apple Watch 5‘e yetişmesinin pek muhtemel olmadığını gösteriyor. Yeni Apple Watch’un eylül ayında tanıtılması bekleniyor.

MicroLED ekranların, Apple’ın hâlihazırda Apple Watch’ta kullandığı OLED ekranlara kıyasla, güç tüketimi konusunda daha verimli olduğu belirtiliyor. Ancak OLED’den microLED’e geçişin Apple Watch’un pil ömründe nasıl bir fark yaratacağını söylemek, şu an için pek kolay değil.

MicroLED ekran panelinin tek başına büyük bir fark yaratması beklenmiyor. Ancak Apple bir yandan da yazılım güncellemeleriyle akıllı saatin pil ömrünü artırmaya çalışıyor. Hem donanım hem de yazılım kanadından yürütülen çalışmaların pil ömründe ortak bir artış sağlaması şaşırtıcı olmayacaktır.

OLED’den microLED’e geçişin kesinleşmediğini belirtmek gerekiyor. Ancak kaynaklar, Apple’ın microLED tedariği için Tayvan merkezli iki şirketle anlaştığını belirtiyor. Bu da, değişimin gerçekleşme ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Ekran teknolojisindeki değişimin Apple Watch fiyatlarında belirgin bir artışa yol açması beklenmiyor. Ancak daha uzun pil ömrü, Apple’ın akıllı saat pazarındaki güçlü liderliğini sürdürmesinde önemli bir faktör olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER