Teknoloji

Apple Watch web sayfasına yeni kullanıcı arayüzleri eklendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-watch-271114

Apple Watch için oluşturduğu özel web sayfasını güncelleyen Apple, sayfaya yeni saat arayüzleri ve işletim sisteminin işleyişine ilişkin yeni bilgiler ekledi. Yeni eklenen arayüz görüntülerinde saatin sağlık, egzersiz, mesajlaşma ve zaman ekranlarını görmek de mümkün oluyor. Sayfanın eski versiyonunda “Genel” ve “Özellikler” başlığı altında gösterilen bilgiler, yeni tasarımda farklı kategorilerin altına dağıtılıyor ve detaylandırılıyor.

Zaman sekmesi altında Apple “komplikasyonlar” adını taşıyan bir bölüme yer veriyor. Söz konusu terimi saat dünyasından ödünç alan Apple, bu bölüm altında saat arayüzünün günlük kullanımına ilişkin bilgiler veriyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde saatin arayüzünde kişiselleştirme yaparak ekrana hava durumu bilgisini, günlük aktiviteleri ve borsa durumu gibi bilgileri analog saat arayüzünün etrafına yerleştirebiliyor. Söz konusu özellikler Apple Watch’un eylül ayında gerçekleştirilen tanıtımında sahnede de gösterilmişti.

Zaman sekmesi altında farklı saat arayüzleri de gösteriliyor. Daha öncekinden farklı olarak, Apple artık bu arayüzlerin tanımlarına da web sitesinde yer veriyor. Apple Watch sayfasının geçmiş versiyonunda bu arayüzler grafik olarak gösterilse de, Apple arayüzler için tanımlayıcı cümleler kullanmamıştı.

Apple Watch’un iletişim özelliklerini de anlatmaya başlayan Apple, web sayfasına resim tabanlı mesajlaşma platformu Sketch’in işleyişiyle ilgili hareketli sunumlara de yer veriyor. Sayfada dokunma duyusuna yönelik alarmlarla mesajlaşma imkanı sunan Tap’e ilişkin bilgiler de yer alıyor. Apple Watch’un yerleşik kalp atış hızı sensöründen elde ettiği verileri titreşimler ve kalp animasyonları eşliğinde sunan Heartbeat özelliği de Apple Watch sayfasında görülebiliyor.

Apple Watch’un sağlık ve egzersiz bölümlerinde kullanılacak arayüzleri de yenilenen sayfada bulmak mümkün. 2015’in başlarında satışa sunulması beklenen Apple Watch’un kesin çıkış tarihi henüz açıklanmış değil.

İLGİLİ HABERLER