Manşetler

Video: Apple Watch’un temel özellikleri nasıl kullanılıyor?

Piyasaya yeni sürülen ürünlerin kullanıcılarına en baştan gelişmiş bir kullanım deneyimi sunduğunu söylemek pek mümkün değil. Apple, 2007 yılında piyasaya sürdüğü ilk iPhone’un daha gelişmiş bir kullanıcı deneyimi yaşatması adına özel rehber videoları yayınlamış ve cihazın temel özelliklerini aktarmıştı. Şirket, ilk akıllı saati Apple Watch için de aynı yolu izliyor. Apple tarafından yayınlanan dört video, potansiyel Apple Watch sahiplerine cihazın temel özelliklerini ve kullanım senaryolarını anlatıyor.

Apple Watch için hazırlanan videoların ilkinde temel donanım ve yazılım konseptlerinin üstünden geçiliyor. Video Apple’ın akıllı saatinin nasıl görülmesini ve değerlendirilmesini istediğini de ortaya koyuyor. Videodaki anlatıcı Apple Watch’un kısa süreli etkileşimler için ideal olduğunun altını çizerken, Apple Watch ile iPhone’da yapılan işlerin de daha az zahmetle yapılacağını belirtiyor. Apple’ın tanıtım videosu arayüz kontrol hareketlerini ve cihaz özelliklerini detaylı biçimde anlatıyor.

Süre bakımından daha kısa olan diğer üç videoda ise saat yüzünün kişiselleştirilmesi, mesajlaşma uygulamasının kullanılması ve ”dijital dokunuş” özellikleri anlatılıyor. Videolar genel itibarıyla Apple Watch’un özelliklerini öğretme konusunda başarılı bir performans sergiliyor.

Apple Watch için hazırlanan öğretici videoların arkası da gelecek. Telefon görüşmeleri, Siri, haritalar, müzik, Apple Pay, aktivite ve egzersiz temalı yedi Apple Watch videosunun akıllı saatin piyasaya çıkışıyla birlikte yayınlanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER