Teknoloji

Apple, ara kararın ardından ABD’de Watch Series 9 ve Ultra 2 satışlarına yeniden başlıyor

apple watch

Apple’ın en son saat modelleri Watch Serisi 9 ve Ultra 2, verilen ara kararın ardından, bugünden itibaren ABD’deki belirli Apple fiziksel mağazalarında tekrar satışa sunulmaya başlıyor. Anılan modellerin daha geniş bir kapsamda cumartesi gününe kadar bu ülkedeki mağazalara ulaşması bekleniyor. Çevrim içi satışlar da bugün Türkiye saatiyle 23.00 itibarıyla tekrar açılacak.

Apple Watch satışları patent anlaşmazlığının ardından devam ediyor

Satışların yeniden başlatılması, federal bir temyiz mahkemesinin, her iki cihazı da kapsayan satış ve ithalat yasağını duraklatmasının ardından saatler sonra gerçekleşti. ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu’nun, şirketin medikal cihaz üreticisi Masimo’nun patentlerini ihlal ettiğine hükmetmesinin ardından, Apple, her iki ürünü de ABD’de satışa sunmaktan men edilmişti.

Temyiz mahkemesinin verdiği karar, şirketin saatlerinde önerilen değişikliklerin patent meselelerinden kaçınıp kaçınamayacağına dair geri dönüş beklerken, Apple’ın satışlarına geçici olarak devam etmesine izin veriyor. ABD Gümrük ve Sınır Koruma tarafından değişikliklerle ilgili bir kararın 12 Ocak tarihinde verilmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra, mahkeme, tam anlamıyla hüküm verene kadar yasağı ertelemeyi değerlendiriyor ki bu, yasağın aylarca daha ertelenmesi anlamına gelebilir.

Apple’dan The Verge sitesine e-posta yoluyla gönderilen açıklamada, “Apple ekipleri, kullanıcıları endüstri lideri sağlık, iyi oluş ve güvenlik özellikleriyle güçlendirecek teknolojiyi geliştirmek için yıllarca yorulmadan çalıştı ve Federal Devre Mahkemesi’nin tam itirazımızı beklerken yasaklama emrini ertelemeyi düşündüğü için memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

26 Aralık’ta yasağın yürürlüğe girmesinden önce Apple, Series 9 ve Ultra 2 satışlarını çevrim içi ve fiziksel mağazalardan kaldırmıştı. Yasağa tabi tutulan cihazlar arasında kanda oksijen düzeyi sensörü bulunanlar yer alıyordu. Apple, amiral gemisi saatlerinde, 2020’nin sonlarından itibaren bu sensörü kullanmaya başlamış, Seri 6 ile bu özelliği sunmuştu. Daha düşük fiyatlı Apple Watch SE bu sensörü içermediğinden satışta kalmaya devam etmişti.

Üçüncü taraf perakendeciler, stoklarında kalan Apple saatlerini yasak süresince satmaya devam edebilecek, ancak ithalat yasağı sonunda onların da daha fazla birim edinmesini engelleyecekti.

Video: Apple Watch Series 9 İncelemesi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER