Teknoloji

Apple Watch Series 5 inceleme turu: En iyisi hâlâ o

Apple Watch Series 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

 

Akıllı telefon tarafında Apple, Android tarafında epey fazla rakiple mücadele ediyor. Ancak söz konusu akıllı saatler olduğunda, Apple Watch’un hâlâ rakibi yok gibi görünüyor. Her yeni Apple Watch nesliyle birlikte Apple kendi koyduğu çıtanın daha da üstüne çıkıyor. Başka hiçbir üretici de bu çıtanın üstüne çıkmayı başaramıyor.

Türkiye’de ne zaman satışa çıkacağı ve ne kadara satılacağı henüz belli olmayan Apple Watch Series 5, geçen hafta sonuna girilirken yurt dışında ön siparişe sunulmuştu. Önümüzdeki cuma gününden itibaren de akıllı saat piyasaya çıkmış olacak. Bunun öncesinde yurt dışında Apple Watch Series 5 inceleme yazıları ve videolarının yayına girmeye başladığını görüyoruz.

Yeni Apple Watch 5, selefine göre fazla güncelleme almadı, ancak yapılan iyileştirmeler de dikkate değer görünüyor. İlk inceleyen yazarların en yeni Apple Watch’un piyasadaki en iyi akıllı telefon olduğuna dair yorumları da şaşırtmıyor.

İşte, Apple Watch Series 5 ile ilgili başlıca yorumlar ve inceleme videoları:

TechCrunch

TechCrunch‘tan Brian Heater, Apple Watch Series 5 ile ilgili aşağıdaki yorumda bulunuyor:

Yeniden konumlandırılmış bir iPhone serisinin yanında tanıtılan Apple Watch Series 5, LTE işlevselliği ve daha önceki güncellemeler ile sunulan EKG (elektrokardiyogram) monitörü kadar gösterişli donanım eklemelerini içermiyor. Her zaman açık olan bir ekran ve yerleşik bir pusula var, akıllı saat özellikleri devam ediyor, her ikisi de uzun süredir bekleyenlerin aklını çelecek noktada değil. Ancak bir bütün olarak ele alındığında, yeni özellikler, cihazın akıllı telefon sınıfının tepesindeki noktasını korumasına yönelik bir yol izlemesini sağlıyor.”


The Verge

The Verge incelemesi


Wired

Wired‘dan Lauren Goode aşağıdaki yorumu yapıyor:

Yongalardan bahsetmişken Apple Watch Series 5, kendisinden önceki akıllı saat ile aynı performans özelliklerine sahip. Teknik olarak yeni bir SIP’e (yani sistem paketine) sahip, çünkü Apple saatteki dijital pusulayı çalıştırmak için gereken sensörleri ve ayrıca uluslararası acil durum aramasını destekleyen bir modemi ekledi. Ancak işlemci hızları, geçen yılkiyle aynı, bu da neredeyse her yıl mobil yonga yeniliği hakkında övünen bir şirket için şaşırtıcı.” 


USA Today

USA Today‘den Ed Baig, aşağıdaki yorumlarda bulunuyor:

“Ancak Apple, Series 5 ile yaklaşık 18 saatlik pil ömrünün var olduğunu iddia ederken, şirketin test için gönderdiği ilk hücresel akıllı saatin pili tüm gece şarj olduktan sonraki günün öğleden sonrasında tükendi. Değiştirilmiş ürün ise daha iyi performans gösterdi, bir önceki gece şarj edildikten sonra gece saat 11.20 olduğunda kalan pil seviyesi yüzde 10’du. Bu da Apple’ın söyledikleriyle daha fazla örtüşüyor. Her zaman olduğu gibi, pil sonuçları saati nasıl kullandığınıza göre değişiyor. Ayrıca başlangıçta sorunlu bir test örneği almış olabilir. Bunu da bir not olarak düşüyorum.”


The Sydney Morning Herald

Avustralya’da yayınlanan The Sydney Morning Herald adlı yayın organından Alice Clarke, aşağıdaki yorumu yapıyor:

“Sonunda, Apple Watch hâlâ piyasadaki en iyi akıllı saat, tek zor kısım hangi modeli seçeceğinize karar vermek. Series 4 varken Series 5’i almak için çok fazla neden yok ve 4 daha ucuz olduğu için, piyasadan kaldırılmasının bir nedeni de bu olmalı.

5’i mi ya da 3’ü mü almanız gerektiği de, düşme algılaması ve daha doğru bir kalp atış hızı monitörü özelliklerine ne kadar ihtiyacınız olduğuna dayanıyor ve bir de bir saat için harcayabileceğiniz fazladan 330 dolara sahip olmanıza bağlıdır.”


CNBC

CNBC‘den Todd Haselton, Apple Watch Series 5 ile ilgili olarak şöyle yorum yapıyor:

“Apple Watch Series 5’in öne çıkan iki özelliği var ve ikisi de gerçekten kullanışlı. İlki her zaman açık bir ekran ve artık benim için olması gereken bir özellik. Bu, ona bakmadığınızda kapatmak yerine, ekranın kararması ve hala önemli bilgileri göstermesi anlamına gelir. [?]

Şimdi yeni bir pusula var.”


Daring Fireball

Daring Fireball sitesinin sahibi John Gruber de aşağıdaki yorumu yapıyor:

0’dan 4’e kadar olan Serilerin her zaman açık bir ekran sunmamasının açık nedeni pil ömrüdür. Geçen Çarşamba’dan bu yana Apple’ın ödünç verdiği siyah bir paslanmaz çelik Series 5 kullanıyorum ve pil ömrü çok iyi. Saat ekranımdaki parlaklığı bile maksimum ayara getirdim. Gecede şarj ederseniz, endişelenecek bir şeyiniz kalmaz. Benim gibi, uyumak için kullanıyorsanız, sabahları veya gün boyunca başka bir noktada şarj etmek bir saatten biraz fazla sürer. Batarya ömrünü uzatan her zaman açık olan ekranı kapatmak için bir ayar var, ancak hiçbir zaman bilemeyeceğim çünkü bu saati her zaman açık olan ekran kapalıyken bu saati takmakla tek bir gün geçirmek istemem.

Bana göre, her zaman açık olan ekran Apple Watch’un retina ekran anıdır – bir kez gördüğünüzde geri dönemezsiniz.”

İLGİLİ HABERLER