Teknoloji

Apple Watch SDK’nın ön gösterimini WWDC’de yapacak

apple-watch-100415

Apple’dan Jeff Williams Recode sitesi tarafından düzenlenen Code Konferasının bir oturumunda sitenin genel yayın yönetmenlerinden Walt Mossberg’ün karşısına oturdu ve WWDC öncesinde birtakım müjdeler verdi.

Apple Watch’a özel yerel yazılım geliştirme araçseti (SDK) WWDC’de ön gösterime sunulacak ve birkaç ay sonra da dünya çapındaki bütün geliştiricilerin kullanımına sunulacak. Böylelikle yerel uygulamaların Watch platformunda çalışabilmesi için önemli bir adım atılacak.

Williams, yerel uygulamaların ne zaman kullanılabilir olacağına dair bir soruya ise önümüzdeki sonbahar cevabını verdi. Uygulamaların Apple Watch’ta yerel olarak çalışmasıyla birlikte iPhone’a bağımlılık ortadan kalkacak, böylelikle saat uygulamaları daha hızlı bir deneyim sunacak.

Williams SDK’nin fitness uygulamalarına Watch’un çeşitli sensörlerine doğrudan erişim fırsatı vereceğini, ayrıca diğer uygulamaların da dijital crown gibi eşsiz Watch işlevlerine daha fazla doğrudan erişim imkanı bulacağını kaydetti.

Oyunlar gibi diğer uygulamalar iPhone’a ihtiyaç duymadan çalışabilecek, hatta saatin yerel depolama alanında saklanan şarkıları çalabilen ve iPhone’dan bağımsız çalışan müzik uygulamalarını da görebiliriz.

Her ne olursa olsun, bu yılın sonuna kadar Apple Watch’un yetenekleri noktasında büyük bir adım atılacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER