DosyaManşetler

Hangi Apple Watch akıllı saat modelini seçmelisiniz?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple watch modelleri

Apple Watch Türkiye piyasasına giriş yapıyor. 31 Temmuz Cuma günü sabah saat 07:01’den itibaren Apple’ın online mağazasından satışlar başlıyor. Aynı gün içinde Apple Store ve yetkili Apple satıcılarında da Apple Watch akıllı saat satışları başlayacak.

Apple’ın akıllı saatinin farklı model ve kayış seçenekleri mevcut ve bunlar farklı fiyatlardan tüketicilere sunulacak. Apple Watch modelleri içinde en ucuz model 1249 TL’lik fiyatıyla 38 mm. ve kordonlu Apple Watch Sport olurken, 38 mm. 18 ayar sarı altın kasalı ve modern tokalı Apple Watch Edition modeli de 56 bin TL’lik fiyatıyla en pahalı model olma özelliğini taşıyor.

Ortada bu kadar çok Apple Watch modelleri çeşidi olunca karar vermek de kolay değil. Malzeme kalitesi, kayış seçenekleri ve tabii ki en önemlisi fiyat uygun Apple Watch akıllı saati seçmekte büyük rol oynuyor. Karar veremeyenler için hangi Apple Watch modelini seçmelerinde yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Sonraki Sayfa: Apple Watch Sport en uygun fiyata Apple Watch sahibi olmanın yolu

Apple Watch Sport en uygun fiyata Apple Watch sahibi olmanın yolu

apple watch sports

Apple Watch modelleri içinde giriş seviyesinde yer alan Apple Watch Sport modellerinin temel malzemesi anodize alüminyum. Tıpkı iPhone, iPad veya MacBook’ta olduğu gibi, Apple Watch Sport’ta da gümüş veya uzay grisi renkler sunuluyor. Aslında bu akıllı saatlerin yüzeyi saydığımız Apple cihazlarınınkine benzer bir hissi yansıtıyor.

Anodize alüminyum standart alüminyumdan yüzde 60 daha sağlam. Ayrıca hafifliği de önemli unsur. Bu açıdan Apple Watch Sport gerçekten de spor yapanlar için epey isabetli görünen akıllı saat seçeneği olarak dikkat çekiyor.

apple watch sport 42 mm.

Ne var ki, Apple Watch Sport’un alüminyum kasasının sağlam olduğu belirtilse de, çarpma veya çiziklere karşı ne kadar süre boyunca sağlam kalacağını kestirmek güç. Kolumuz en çok hareket ettirdiğimiz organımız ve çoğu zaman ister istemez şekilde bir yerlere çarpmak mümkün oluyor. Bu durumda bilekte takılı Apple Watch’un da çarpma veya darbelere maruz kalma olasılığı epey yüksek. Alüminyum bu noktada tabii ki önemli bir sağlamlık teşkil edecektir, ancak bunun seviyesinin ne kadar olacağını kestirmek güç.

Fiyat konusuna gelince. Apple Watch Sport’un 38 mm., spor kordonlu modelinin fiyatı 1249 TL olarak belirlenmiş. 42 mm. modelin fiyatı da 1399 TL. Spor kordonları her biri oldukça şık, bizim tercihimiz muhtemelen uzay grisi kasa ve siyah spor kordon kombinasyonu olurdu.

Apple Watch Sport, cebinden fazla para çıkarmadan bir Apple Watch sahibi olmak isteyenler için en uygun seçim gibi görünüyor.

Sonraki Sayfa: Apple Watch sağlamlık ve fiyat arasında dengeyi buluyor

Apple Watch sağlamlık ve fiyat arasında dengeyi buluyor

apple watch

Apple Watch modelleri içinde Apple Watch’u Apple Watch Sport’tan ayıran en önemli unsurlar gövdede kullanılan malzeme seçimi ve daha fazla kayış seçeneğinin bulunması.

Apple Watch’ta anodize alüminyum yerine paslanmaz çelik kullanılıyor. Standart paslanmaz çelikten yüzde 80 daha sert olan bu malzeme Apple Watch’un çizilmelere ve aşınmalara karşı daha dayanıklı oluyor. Yukarıda Apple Watch Sport için dile getirdiğimiz çizilme ve aşınmalara karşı var olan hassasiyet Apple Watch’ta biraz daha az olmasını bekleyebiliriz.

Alüminyum yerine çelik kullanımı görsellik açısından da Apple Watch’un daha şık ve değerli görünmesine katkıda bulunuyor, Apple Watch’u klasik bir saat görünümüne daha fazla yaklaştırıyor.

apple watch fiyatları

Apple Watch için farklı kayış seçenekleri de mevcut. Apple Watch Sport modellerindeki spor kordonlar başlangıç seviyesinde yer alıyor. Bu spor kordonlu Apple Watch modellerinin 38 mm. çaplı olanları 1999 TL, 42 mm. çaplı olanları da 2149 TL’den satılıyor. Farklı kayış seçenekleriyle birlikte fiyatlar da 4000 TL sınırına dayanıyor. Tokalı, loop, bilezik türü farklı kayışlarla Apple Watch’un gerçekten de klasik bir saat görünümüne sahip olmasına katkı sağlayabilirsiniz. Tabii ki, cebinizden de daha fazla paranın çıkması gerekiyor.

apple watch kayışları

Sonraki Sayfa: Apple Watch Edition cebinde fazla parası olan lüks meraklıları için

Apple Watch Edition cebinde fazla parası olan lüks meraklıları için

apple watch edition

Apple Watch modelleri serisinin en üst segmentinde bulunan Apple Watch Edition, Apple’ın Watch’u geliştirirken basit düşünmediğinin, her zevke hitap etme derdinde olduğunun bir göstergesi.

Malzeme seçiminde Apple Watch Edition üst noktaya çıkıyor. 18 ayar sarı altın veya roze altından yapılmış kasalar standart altına göre iki kat daha sağlam olmalarıyla dikkat çekiyor. Sağlamlık açısından Apple Watch Edition’ın Apple Watch Sport ve Apple Watch modellerine göre daha üst seviyelere çıkacağı gerçek. Ayrıca safir kristal ekranın kullanılması da Apple Watch Edition’ın ekranının çizilmelere ve çatlamalara karşı yüksek sağlamlığa sahip olduğu anlamına geliyor. Zaten kimse 30 bin TL’nin üstünde para verdiği saatin hemen zarar görmesini istemez.

apple watch edition modelleri

Apple Watch Edition serisinden bir ürüne sahip olmanın önündeki en büyük engel fiyat. 38 mm. 18 ayar roze altın kasalı ve beyaz spor kordonlu modelin fiyatı 34 bin TL olarak belirlenmiş. Farklı kayış ve gövde büyüklüğü seçenekleriyle fiyat daha da yukarı çıkıyor. 38 mm. 18 ayar sarı altın kasa ve modern tokalı Apple Watch Edition modelleri 56 bin TL’lik fiyatlarıyla en pahalı Apple Watch akıllı saatler olma özelliği taşıyor.

Eğer çok zenginseniz, her türlü yaşamsal ihtiyacınızı karşıladıktan sonra sıra zevklerinizi tatmin etmeye geldiyse, o hâlde Apple Watch Edition modellerinden uygun olanını rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Sonraki Sayfa: 38 mm. mi, 42 mm. mi?

38 mm. mi, 42 mm. mi?

apple watch 38 mm. 42 mm.

Apple Watch’un 38 mm. ve 42 mm. olmak üzere iki farklı büyüklük seçeneği bulunuyor. Genellikle kadınlar daha küçük çaplı, erkekler ise daha büyük çaplı modelleri tercih eder. İki farklı büyüklüğün sunulmasının temelinde kadınlar ve erkeklerin zevklerine hitap etmek olduğunu düşünebiliriz.

Ne var ki Apple, Apple Watch modellerini sergilerken herhangi bir cinsiyet ayrımı yapmıyor. Yani 38 mm. veya 42 mm. çaplı modeller hem kadınlara hem de erkeklere hitap ediyor. Ekrandaki nesneleri daha büyük şekilde görmek, biraz daha fazla ekran alanından yararlanmak isteyenler için 42 mm. ideal bir seçim olabilir. Ancak daha küçük yüze sahip saat takmayı sevenler için 38 mm. daha uygun olabilir.

Sonraki Sayfa: Yazarın seçimi hangi Apple Watch modeli?

Yazarın seçimi hangi Apple Watch modeli?

apple watch 42 mm.

Apple Watch ile ilgili seçim kriterlerini detaylandırdıktan sonra kendi seçimimi açıklamamak olmaz. Ben Apple Watch satın alacak olsaydım, tercihim 2499 TL satış fiyatına sahip, 42 mm, klasik tokalı ve siyah kayışlı Apple Watch modeli olurdu.

İLGİLİ HABERLER