Teknoloji

Tim Cook’a göre Apple Watch medikal cihaz olmayacak

apple watch

apple-watch-inceleme-00046

Tim Cook Apple Watch’un genel kabul gören bir medikal cihaz olmayacağını, Apple’ın bunun yerine doğrudan sağlık sektörünü hedefleyen bir cihaz çıkarabileceğini kaydetti. The Telegraph gazetesine bir röportaj veren Apple CEO’su, Apple Watch’u Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) test sürecine sokmanın bu ürüne ait çıkış takvimini yavaşlatabileceğini ve Apple’ı yenilikçilikten uzaklaştırabileceğine dikkat çekti.

Halbuki Apple, akıllı saati Apple Watch’u çıkarmadan önce farklı konuşuluyor, şirketin bu giyilebilir cihazı her tür medikal sensörle doldurmak için çalıştığı söyleniyordu.

Ne var ki, Cook Apple’ın sağlık konusundaki vizyonundan tamamen sapmıyor. The Telegraph’a Apple Watch’un yakını olan bir ürünü FDA testlerine sokabileceklerini belirtti. Bunun bir uygulama veya başka bir ürün olabileceğini dile getirdi. Eğer bir ürün bir hastalığın tanıtısı veya tedavisi için kullanılacaksa, o ürünün FDA testlerine tabi tutulması gerekiyor. Bu, Cook’un aklındaki ürünün, şu anda Apple Watch’un yaptığı gibi bir kişinin aktivitelerini veya kalp hızını ölçmekten daha da öteye giden bir ürün olduğunu gösteriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple Watch İncelemesi

Apple ilk kez Apple Watch’un gerçek anlamda bir medikal cihaz olmadığını açık şekilde belirtmiş oluyor. Aslında Apple Watch şu anda sağlık sektöründe rahatlıkla kullanılacak bir seviyeye de gelmiş değildi, ancak Apple’ın Watch’un sağlıkla ilgili işlevlerini geliştirmek için çalıştığına inanılıyordu. Yine de, Apple’ın FDA tarafından düzenlemelere ihtiyaç duyulmayan alanlarda Watch’u zenginleştirmesini ve bu cihazı sağlıklı yaşam cihazı hâline getirmesini bekleyebiliriz.

Ancak çok gelişmiş bir işlev veya özelliğin eklenmesi uzun zaman alan bir sürece girilmesine neden olabilir ve bu süreç içinde üründe veya kullanılan teknolojide, daha ürün piyasaya çıkmadan değişiklikler gerekli olabilir. İşte böyle bir durum Apple Watch için büyük bir sorunun çıkabileceği anlamına gelebilir, bu ürünün bir veya bir buçuk yıllık yeni ürün döngüsünü sekteye uğratabilir. İşte bu nedenle Apple, Watch’u FDA testlerinden uzak tutmak istiyor olmalı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER