Teknoloji

Apple Watch için yerleşik uyku takip özelliği yolda

apple watch uyku takibi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın Apple Watch giyilebilir ürün serisi için uyku takip işlevi üzerinde çalıştığı söyleniyor. 9to5Mac‘in haberine göre, bu özellik en erken gelecek hafta tanıtılabilir. Apple Watch uyku takip özelliğinin adının “Time in Bed tracking” olacağı da söyleniyor.

Şirket içinde Burrito kod adıyla anılan Apple Watch uyku takibi işlevinin uyku kalitesini, hareketi, kalp hızını ve gürültüyü izleyeceği söyleniyor. Çoğu Apple Watch bilgisi gibi, uyku takip bilgileri de Sağlık uygulaması üzerinden sunulacak. Ayrıca saatte de Uyku adlı yeni bir uygulama yer alacak.

Apple Watch uyku takibi özelliği doğal olarak pile ihtiyaç duyacaktır. Ayrıca cihazın gece boyunca da takılı olması gerekecektir. Apple Watch sahipleri genel olarak akıllı saatlerini gece vakti şarj ederken, 9to5Mac’in haberine göre, kullanıcılara gece yatmadan önce saatlerini şarj etmeleri için bildirim gönderilecek.

Öte yandan Apple’ın Apple Watch’ta alarmların çalışma biçimini de değiştireceği söyleniyor. Böylelikle eğer erken kalkıp Apple Watch’unuzu kullanmaya başlarsanız, her sabah çalan alarmınız susturulacak.

Apple Watch uyku takibi üçüncü taraf uygulamalar üzerinden mümkündü

Apple Watch uyku takip özelliği aslında çeşitli üçüncü taraf uygulamalar aracılığıyla mümkün oluyordu. Ancak Apple şimdiye kadar kendi izleme özelliğini sunmamıştı. Uyku takibi işlevinin tüm Apple Watch modellerinde mi çalışacağı, yoksa 10 Eylül tarihinde tanıtılmasını beklediğimiz muhtemel Watch modellerine has mı olacağı şu an için bilinmiyor.

Apple’ın gelecek hafta Apple Watch için dar kapsamlı donanım değişiklikleri yapması bekleniyor. Akıllı saatin seramik ve titanyum gövdeli versiyonları beklenirken, en yeni watchOS 6 sürümüyle ilgili son bilgilerin de açıklanacağı tahmin ediliyor. Gelişmeler her zaman olduğu gibi 10 Eylül akşamı da en hızlı biçimde Teknoblog’da olacak.

İLGİLİ HABERLER