Teknoloji

Apple Watch haziran sonunda yeni ülkelerde satışa çıkabilir

apple-watch-100415

Apple Watch ilk etapta dokuz farklı ülkede satışa sunuldu. Talebin yoğun olması, üretim sürecinin ise henüz istenen seviyeye ulaşmaması nedeniyle Apple Watch’un yeni ülkelerde piyasaya çıkışı gecikiyor.

Apple CEO’su Tim Cook, dün açıklanan finans raporundan sonra gerçekleştirilen telekonferans görüşmesinde Apple Watch ile ilgili planları hakkında bazı ipuçları verdi. CEO, Apple Watch’un yeni ülkelerde piyasaya çıkmasına dair planın daha önce kurgulanana uygun şekilde işlediğini kaydetti.

Cook, Apple Watch’un kendileri için yeni bir ürün olduğunu ve her yeni ürün gibi işlerin tamamen yürür hâle gelmesi için biraz zaman gerektiğini dile getirdi. Bununla birlikte iyi bir pozisyonda olduklarını, haziran sonu gibi de Apple Watch’u yeni ülkelerde satışa sunacak hâle geleceklerine inandıklarını ekledi.

Henüz ortada kesin bir piyasaya çıkış tarihi yok, ancak Tim Cook’un işaret ettiği zaman penceresi gayet mantıklı görünüyor. Apple Watch’un üretim sürecinin haziran ayına kadar rayına oturması bekleniyor. Ayrıca Apple Watch’un, şu anda satışta olduğu ülkelerde de mağaza satışları o ay içinde başlayacak. Bu bilgiler ışığında Apple Watch’un yeni ülkelere girişini de bekleyebiliriz. Türkiye’nin bu ikinci dalgada yer alıp almayacağı bilinmiyor, ancak geçen yıl iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın ikinci dalgada, AB ülkeleriyle birlikte satışa çıktığını düşünecek olursak, Apple Watch’un haziran sonunda Türkiye’de de satışa sunulacağı şeklinde iyimser bir tahminde bulunabiliriz.

İLGİLİ HABERLER