Teknoloji

Apple Watch hayat kurtarmaya devam ediyor

apple watch uyku takibi

Apple geçtiğimiz yıl Apple Watch Series 4 ile düşme algılama özelliğini kullanıma sunmuştu. Bu özellik sayesinde sert düşüşleri algılayabilen akıllı saat, kullanıcının düşüşün ardından belli bir süre hareketsiz kalması durumunda acil servis ve acil durumda aranacak kişilerle iletişim kuruyor.

Geçtiğimiz yıldan bu yana düşme algılama özelliğinin nasıl hayat kurtardığını gösteren pek çok örnek gündeme gelmişti. Bu örneklere bir yenisi daha eklendi. Yeni hikayenin şimdiye kadarki diğer örneklere kıyasla biraz daha etkileyici olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Gabe Burdett, babasıyla birlikte yaşadığı deneyimi Facebook hesabı aracılığıyla anlattı. Burdett’in kısa süre içinde “viral” hâline gelen hikayesi, platformda 450 binden fazla kişi tarafından paylaşıldı.

Gabe ve babası Bob Burdett, bir önceki hafta sonunda dağda bisikletle dolaşmayı planlamıştı. Ancak Bob Burdett, oğlu buluşma noktasına gelmeden bir kaza geçirerek bisikletten düştü. Bu düşüşün ardından Gabe’in telefonuna babasının Apple Watch’undan gönderilen otomatik bir mesaj geldi. Söz konusu mesajda Apple Watch’un sahibinin sert bir düşüş yaşadığı bilgisi veriliyor ve mevcut konumu gösteriliyordu. Gabe Burdett, söz konusu konumun buluşma noktalarından çok uzak olmadığını dile getirdi.

apple watch Apple Watch’un düşüş algılama özelliği, ani bir düşüşün yaşanması durumunda, saat sahibi 1 dakika içinde iptal etmediği takdirde, acil servisi de arıyor. Buna ek olarak, saat sahibi acil durumda aranacak kişi bilgilerini de doldurduysa o kişiye de bir bilgilendirme mesajı gönderiliyor ve mesajda düşüş anındaki konum bilgisi de bulunuyor.

Apple Watch sayesinde sağlık ekipleri olay yerine kısa sürede ulaştı

Bob Burdett’in düşüşünde de bu süreç eksiksiz biçimde işledi. Bob’un konumunu oğluna bildiren Apple Watch, acil servisi de otomatik olarak aradı. Sağlık ekiplerinin olay yerine Gabe Burdett’ten daha önce ulaşıp baba Bob Burdett’i hastaneye götürmesi, Apple Watch’un işini ne kadar iyi yaptığının bir kanıtı olarak gösterilebilir.

Gabe Burdett kendisi olay yerine giderken gelen ikinci bildirim sayesinde erkek kardeşinin hemen hastaneye gidip babasının yanında olabildiğini de ifade etti. Apple Watch’un düşüş algılama özelliğinin evde yaşanabilecek kazalar dışında da koruma sağladığını belirten Gabe, babasının sağlık durumunun iyi olduğunu da bilgisini de paylaştı. Bob Burdett’in camı çatlayan Apple Watch’unun yerine vakit kaybetmeden bir Apple Watch Series 5 alması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER