Teknoloji

Apple Watch’un gizli portuna bağlanan akıllı bantlar 2016’da çıkabilir

apple-watch-gizli-port-220815

Apple akıllı saati Apple Watch için yeni aksesuarlar üzerinde çalışıyor olabilir. ”Akıllı bant” olarak tanımlanan söz konusu yeni aksesuarların çıkışı için ise 2016 işaret ediliyor.

Çeşitli kaynaklarda yer alan haberlere göre, söz konusu akıllı bantlar Apple Watch’un gizli veri portuna bağlanabilecek. Apple Watch’un alt bandını kaydıranlar, metal bir kapakla saklanan 6-pin’lik portu farkedeceklerdir.

Apple, söz konusu gizli porttan ne web sitesinde ne de düzenlediği etkinliklerde bahsetti. Bu da Apple’ın söz konusu porttan şu an için kendi çalışmalarında faydalanıyor olması ihtimalini artırıyor. Ancak Apple Watch için hazırlanacak ve kan basınıcı, solunum oranı, kandaki oksijen seviyesini veya vücut ısısını ölçebilecek akıllı bantlar sayesinde bu gizli portun daha somut işlevlere vesile olması bekleniyor.

Apple’ın yukarıda bahsedilen işlevlerin gerçekleştirilmesini mümkün kılacak sensörleri barındıran akıllı Apple Watch kayışlarını önümüzdeki yılın başlarında kullanıma sunması bekleniyor. Şirketin farklı tasarım ve konfigürasyonlar üstünde çalıştığı belirtilirken, bantların saate yerleştirilmesi için Apple mağazalarına gidilmesi gerektiği düşünülüyor.

Söz konusu akıllı Apple Watch bantları ile Cupertino merkezli şirketin saat segmentindeki donanım satışlarını artırabileceği belirtiliyor. Tüketicilerin saatlerini her yıl yenilemesi pek muhtemel gözükmediği için söz konusu akıllı bantlar ile şirket satış performansını canlı tutmayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER