Teknoloji

Apple Watch’unuzu Fallout Pip-Boy’a dönüştürebilirsiniz

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fallout-pp-boy-apple-watch-041115

Bethseda Games’in 120 dolarlık fiyat etiketiyle sattığı özel üretim Fallout 4’ü satın alanlar, bileğe takılabilen Pip-Boy bilgisayarın sahibi olmuştu. Özel üretim bu bilgisayara sahip olma fırsatını kaçıranlar, eğer varsa Apple Watch’ları ile bu açığı biraz olsun kapatabilir. Apple Watch için biraz basit ama özel bir Fallout Pip-Boy arayüzü geliştiren tasarımcı ve yazılmcı Neven Mrgan, sevdiği oyunu sürekli bileğinde görmek isteyen Fallout hayranlarını sevindirecek bir işe imza atmış.

Statik bir grafikten oluşan arayüz, watchOS 2 sayesinde Apple Watch’ta arka plan olarak kullanılabiliyor. İşletim sistemi kullanıcılara iPhone’larında bulunan bir fotoğrafı Apple Watch’ta arka plan olarak belirleme fırsatı tanıyor. Arayüzü, Fallout Pip-Boy’u hatırlatacak biçimde tasarlayan Mrgan, Apple’ın tarih ve saat bilgilerinin de arayüzün boş kısımlarına gelmesini ve ortaya orijinal bir görüntünün çıkmasını sağlamış.

Arayüzü Apple Watch’a yüklemek ise oldukça basit. Kullanıcılar arayüzü bilgisayarlarına kaydettikten sonra ilgili görseli iPhone’larına gönderiyor. Bu noktada iPhone’un Film Rulosu ile Apple Watch’un eş zamanlanması da önem taşıyor.

Eş zamanlanmanın tamamlanmasının ardından Apple Watch’taki fotoğraf uygulaması açılıyor ve Fallout Pip-Boy görselinin üstüne uzunca basılarak “özel bir saat arayüzü” oluştur seçeneğinin ortaya çıkması sağlanıyor. Bu seçenek işaretlendiğinde de süreç otomatik olarak tamamlanıyor.

İLGİLİ HABERLER