Teknoloji

Apple Watch Edition ilk etapta 53 noktada satışa sunulacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-watch-5

Apple’ın giyilebilir ürün pazarındaki ilk denemesi olan Apple Watch’un belli ülkelerdeki ön sipariş süreci bugün itibarıyla başlıyor. Üç farklı Apple Watch kategorisi içinde en üst segmenti oluşturan Apple Watch Edition’ın satışı için daha farklı bir strateji izleyen Cupertino merkezli şirket, arzdaki sıkıntılar nedeniyle akıllı saati ilk başta sadece belli noktalarda satışa sunacak.

Lüks pazarında konumlanan Apple Watch Edition’ı şirketin tüm perakende mağazalarında bulmak mümkün olmayacak. Apple’ın bu kararının altında arz sıkıntılarının yanı sıra güvenlik gerekçelerinin de önemli bir rol oynadığı düşünülüyor. Şirket, Apple Watch Edition’ın hangi noktalarda bulunabileceğini resmi olarak açıklamasa da, listenin internete sızmasına engel olamadı.

Apple Watch Edition’ın Londra, Paris ve Tokyo’nun ünlü lüks mağazalarında bulunabileceği daha önce ortaya çıkmıştı. İnternete sızan son liste ise bu mağazaların yanına Apple’ın kendisine ait perakende mağazalarını da ekliyor. Söz konusu listenin büyük çoğunluğunu ABD’deki satış noktaları oluştururken, dünyanın geri kalanındaki 20 satış noktası da listede yer aldı. Apple Watch Edition’ı ilk etapta ABD dışında Birleşik Krallık, Kanada, Avusturalya, Fransa, Almanya, Hong Kong ve Japonya’da satın almak mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER