Teknoloji

Apple Watch’u kontrol etmeyi ve yönetmeyi sağlayacak iPhone uygulaması sızdı

apple-watch-companion-140115-2

9to5Mac sitesi iPhone sahiplerinin Apple Watch ayarlarını kontrol etmelerine ve yönetmelerine olanak sağlayacak “Companion” uygulamasına ait ekran görüntülerini sızdırdı, uygulama hakkında çeşitli detaylar paylaştı.

Sızdırılan ekran görüntüleri bildirimleri özelleştirmekten kullanıcıların Watch’un ana ekranındaki uygulamaları nasıl sıralayacağına yönelik yöntemlere kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

iPhone uygulaması Apple Watch ile etkileşim kurmakta ve ayarlamakta çok önemli bir rol oynuyor. Uygulama sayesinde Watch’un mesajlaşmayı daha da hızlandıran Arkadaşlar ekranında hangi kişilerin görüntüleceği belirleniyor, cihazın fitness işlevleri üzerinde daha fazla kontrol imkanı sağlanıyor. Kullanıcılar uzun süre oturma durumunda ayağa kalkma yönünde bildirim alıp almayacaklarını belirleyebilecek veya gün içinde fitness hedeflerinin ne kadar sıklıkta güncelleneceğini seçme şansına sahip olacak. Öte yandan Apple kullanıcılara iyi bir vücut formuna kavuşma noktasında ne kadar çaba gösterdiklerini de haftalık özet şeklinde sunacak.

apple-watch-companion-140115

Apple Watch’un sanal klavyesi olmadığı için ses kayıtları veya dikte özelliğini kullanarak gelen mesajlara cevap vermek mümkün olacak. Companion uygulaması kısa, önceden hazırlanmış cevap mesajlarını Apple Watch’a aktarmaya izin veriyor; böylelikle Apple Watch’a, telefona cevap verilemeyecek kadar meşgul olunduğunda bunları kullanma fırsatı tanıyor.

Mesajlar ayarları da iPhone ile aynı olacak şekilde veya tamamen Apple Watch’a özel olarak ayarlanabiliyor. Örneğin saatin ekranında, gelen bütün mesajlar yerine sadece kişi listesindeki numaralardan gelen SMS’leri gösterecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

Her ne olursa olsun, ekran görüntüleri Apple Watch’un müzik, kişisel fotoğraflar veya saat uygulamalarının depolanmasına olanak sağlayacak dahili saklama alanıyla geleceğini gösteriyor. Apple geniş erişilebilirlik seçeneklerini bileğe takılan bu cihaza ekliyor. Ayrıca saati de tıpkı iPhone ve iPad’de olduğu gibi dört haneli bir parolayla kilitlemek mümkün olacak. Saati takarken, eğer iPhone yakındaysa saatin kilidinin otomatik olarak devre dışı kalmasını da ayarlayabileceksiniz.

Apple Watch Companion uygulamasının çok yakında beklenen iOS 8.2 güncellemesiyle birlikte çıkması bekleniyor. Daha fazla detayı aşağıdaki kaynak bağlantıda yer alan 9to5Mac haberinde bulabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER