Manşetler

Apple Watch bir günde Android Wear’in 2014’teki toplam satış rakamını geride bıraktı

apple-watch-uc-model-090315

Geçtiğimiz cuma günü ön satışına başlanan Apple Watch’un satış performansına ilişkin ilk rakamlar ortaya çıktı. Slice Intelligence tarafından paylaşılan tahmini satış rakamlarına göre, geçtiğimiz cuma günü sadece ABD’de 957 bin kişi Apple Watch siparişi verdi.

Google’ın geçtiğimiz yılın ikinci yarısında kullanıma sunduğu Android Wear işletim sistemini barındıran akıllı saatlerin 2014 sonundaki toplam küresel satış rakamı 720 binde kalmıştı. Apple Watch için yayınlanan tahmini rakamlarda akıllı saatin ön satışa sunulduğu diğer ülkelerin hesaba katılmadığını belirtmekte fayda var.

Slice Intelligence’ın rakamları daha detaylı incelendiğinde ortaya daha ilginç sonuçlar çıkıyor. Siyah Sport kayışlı Apple Watch, yüzde 28’lik satış oranıyla en popüler Apple Watch versiyonu oldu. Sport serisi içindeki satış rakamları incelendiğinde siyah kayışlı modelin tercih oranı yüzde 64’e çıkıyor. Bu modeli yüzde 22 ile beyaz, yüzde 6 ile mavi, yüzde 4 ile yeşil ve pembe kayışlı modeller takip ediyor.

Gençler arasında Apple Watch’un Milanese Loop modeli önemli bir popülarite yakalarken, Link Bracelet ve siyah Classic Buckle modelleri de gençlerin favorileri arasında yer alıyor. Apple Watch’un fiziksel satışına 24 Nisanda başlanacak olsa da, ön siparişlerde pek çok Apple Watch modelinin teslimatı için haziran ayı işaret ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER