Teknoloji

Apple VideoPad 2 prototipi açık artırmaya çıkıyor

apple videopad 2

Hiçbir şekilde son kullanıcılarla buluşmayan Apple VideoPad 2 prototipi, kasım ayında açık artırmaya çıkacak. Uluslararası müzayede evi Bonhams, Bilim ve Teknoloji Tarihi müzayedesi kapsamında Los Angeles’ta gerçekleştirilecek açık artırmada, Video Pad 2’nin sahibi aranacak. Aynı etkinlikte başka Apple prototipleri ve Steve Jobs’un hatıraları da 8 ila 12 bin arasında değişen fiyatlarla satılacak.

VideoPad, 1993 ve 1995 yılları arasında geliştirilmişti. Ürün, Apple’ın Newton Message Pad’den sonraki PDA prototipi olma özelliğini taşıyor. Newton Message Pad’den farklı olarak VideoPad’de görüntülü görüşme yapmayı mümkün kılan bir kamera bulunuyor.

VideoPad zamanının ilerisinde bir ürün olarak görülse de, Steve Jobs’un 1997’de Apple’a dönüşünün ardından Newton OS ile birlikte iptal edilmişti. Bonhams’ın açıklamasına göre, Jobs bu teknolojiyi pozitif kullanıcı deneyimi sunacak seviyede olmadığı için rafa kaldırma kararı aldı.

VideoPad 2, eski Apple CEO’su John Sculley’nin konsept tasarım çizimleri doğrultusunda hazırlandı. Tasarım kullanıcılarla buluşmasa da, tablet deneyimi için çok erken bir vizyon ürünü olarak değerlendiriliyor. Etkinlikte orijinal Apple II Personal Computer, Apple Macintosh, Apple EMate 300, ilk nesil iPad ve Jobs’un bir çocukluk arkadaşına yazdığı mektup da açık artırmaya çıkacak. Jobs’un mektubuna 200 ila 300 bin dolar arası bir değer biçiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER