Teknoloji

Apple, deri ve silikon aksesuarlar yerine vegan alternatifler ve çevreci materyalleri düşünüyor

apple iphone

Yeni nesil iPhone 15 ailesinin (15, 15 Plus, 15 Pro ve 15 Pro Max) yaklaşan tanıtımının heyecanını tüm dünya ile birlikte yaşarken, teknoloji devi Apple’ın sadece cihazlarda değil, aksesuarlarda da önemli değişiklikler yapacağı konuşuluyor. Şirket, uzun zamandır piyasada bulunan deri ve silikon aksesuarlarını kademeli olarak çevreci alternatiflerle değiştireceğine dair güçlü sinyaller veriyor.

FineWoven ile deriye alternatif yeni bir materyal

Son dönemlerde deri kılıfların getirdiği eleştiriler ve çevreci endişeler, Apple’ı yeni yollar aramaya itmiş olabilir. İddialar doğruysa, yeni “FineWoven” adı verilen vegan malzeme, yakın gelecekte piyasaya sürülecek. Bu materyal, tüketicilere deriye yakın bir hissiyat sunarken, çevreci bir yaklaşımı da beraberinde getiriyor.

Apple’ın silikon aksesuarlar konusundaki planları da oldukça dikkat çekici. Şirket, iddialara göre silikonun yerine daha çevreci yeni nesil materyaller kullanmayı planlıyor. Bu kapsamda, silikon kılıflar ve Apple Watch kayışları gibi ürünlerde değişiklikler yapılacak.

Kademeli bir geçiş sürecinin olacağı ve tam anlamıyla silikondan vazgeçilmesinin zaman alacağı belirtiliyor. Ancak, Apple’ın bu konudaki kararlılığı ve çevreci materyallere olan eğilimi, diğer teknoloji firmalarına da örnek olabilir.

USB-C aksesuarlar da geliyor

Apple, sadece kılıf ve kayış gibi aksesuarlarla sınırlı kalmıyor. Yeni iPhone 15 serisiyle birlikte USB-C portuna geçiş yapması beklenen şirket, bu alanda da yeni aksesuarlar sunmayı planlıyor. Bu sayede, Apple ürünleri arasında daha fazla uyumluluk ve esneklik sağlanacak.

Çevreci materyaller ve sürdürülebilirlik konusunda önemli adımlar atan Apple, yakın gelecekte ürün yelpazesini daha da genişletecek gibi görünüyor. Deri ve silikon aksesuarların yerini alacak çevreci materyallerle hem tüketicilerin gönlünü kazanmayı hem de sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamayı hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER