Teknoloji

Apple ve Google AirTag gibi cihazların izinsiz takip için kullanılmasını engellemek için güçlerini birleştiriyor

apple ve google

Apple ve Google, aralarında Apple’ın AirTag‘inin de bulunduğu konum izleme cihazlarının yasadışı ve istenmeyen takip için kullanılmasını engellemek için güçlerini birleştiriyor. Bu cihazların insanların onayları ve bilgileri olmadan yani izinsiz takip için kullanımına dair haberlerin yaygınlaşmasının ardından iki şirket harekete geçme ihtiyacı hissetmiş gibi görünüyor.

İki şirketin bulduğu çözüm, istenmeyen izleme için Bluetooth konum izleme cihazlarının kötüye kullanılmasıyla mücadeleye yardımcı olacak önerilen bir endüstri standardı sunmak oldu. “Türünün ilk örneği” olarak tanımlanan bu özellik; AirTag gibi bu tür cihazların “Android ve iOS’ta yetkisiz izleme tespiti ve uyarıları” ile uyumlu olmasını mümkün hâle getirecek.

Samsung, Tile, Chipolo, eufy Security ve Pebblebee gibi şirketler söz konusu endüstriyel standarda desteklerini vakit kaybetmeden açıkladı. Bu hızlı reaksiyon, konum izleme cihazlarının sorunun farkında olduğunu gözler önüne seriyor.

Apple ve Google’ın taslağı üç ay boyunca incelenecek

Apple ve Google’ın oluşturduğu taslak, önümüzdeki üç ay boyunca İnternet Mühendisliği Görev Gücü’nde (IETF) incelenmeyi ve yorumlanmayı bekleyecek. Bu sürenin ardından şirketler, aldıkları geri bildirimleri ele almak için ortaklık kuracak ve bu yılın sonuna kadar istenmeyen izleme uyarıları için standart bir üretim uygulamasını yayınlayacak. Söz konusu standart iOS ve Android’in ilerleyen sürümlerinde de kullanılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER