Bilim

Apple ürünlerini EPEAT uyumluluk kayıtlarında çıkarma kararı aldı

Apple donanımından veri merkezlerine kadar çevreye verdiği önemi her fırsatta dile getiren şirket bu duruşunda donanım konusunda biraz değişiklik yaptı. Şirket geçtiğimiz ay içinde, Elektronik Ürün Çevresel Değerlendirme Aracı (EPEAT) kayıtlarında yer alan 39 ürününü geri çekti, gelecekte ürünlerini bu kuruluşun dikkatine sunmayacağını belirtti.

EPEAT adlı kuruluş bir ürünün çevreye ne gibi etkileri olduğunu değerlendiriyor. Bunu yaparken geri dönüştürülebilirlik, geliştirilebilirlik, üretim süreçleri ve enerji tüketimi gibi kriterleri göz önünde bulunduruyor. Apple daha önceleri EPEAT sertifikasını önemli bir unsur olarak nitelendirirdi, hatta şirketin en son iMac’leri organizasyondan en yüksek puan olan EPEAT Gold’u almıştı. Aslında Apple web sitesindeki iMac sayfalarında EPEAT Gold sertifikasının varlığından bahsetmeye devam ediyor, ancak EPEAT damgası yer almıyor.

Apple giderek daha kompakt ve iç bileşenlerine daha zor erişilebilir ürünler üretiyor. Bu eğilim birinci nesil iPhone’un çıkarılamayan bataryasıyla başladı; en son halkası da Retina ekranlı MacBook Pro oldu, bu yeni ürünün hemen hemen her türlü bileşeni kullanıcı tarafından erişilip değişiklik yapılamayacak şekilde geliştirilmiş. EPEAT CEO’su Rober Frisbee Apple’ın bu konuda kendilerine bildirimde bulunduklarını, tasarımdaki eğilimleriyle EPEAT gereksinimlerinin uyuşmadığını dile getirdiklerini belirtti.

İlgili >> EPEAT, CIO Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER