Teknoloji

Apple Ultra Geniş Bant teknolojisini MacBook’lara getirecek

apple ultra geniş bant

Apple, macOS 12.3 için yayınladığı en yeni beta sürümüyle Ultra Geniş Bant teknolojisini MacBook’lara getireceğinin işaretini verdi. Söz konusu teknoloji hâlihazırda sadece Apple’ın U1 işlemcisine sahip iPhone’larda mevcut.

Ultra Geniş Bant sayesinde cihazlar konum bildirimini çok daha doğru şekilde yapıyor. Böylelikle kayıp cihazları bulmak kolaylaşıyor. Apple’ın AirDrop sistemini iyileştiren Ultra Geniş Bant, CarKey özelliğinin kullanımını da mümkün hâle getiriyor.

Ultra Geniş Bant teknolojisinin çıkışı 2019’da iPhone 11 serisinin tanıtımıyla olmuştu. iPhone 12 ve 13 serilerinde de mevcut olan bu teknoloji, radyo dalgalarını kullanıyor ve böylelikle Apple’ın U1 işlemcisi taşıyan AirTag, Apple Watch ve HomePod mini gibi cihazlarının yeri daha doğru şekilde tespit edilebiliyor.

Ultra Geniş Bant teknolojisiyle uyumlu bir Apple cihazının yerini tespit ettiğinizde sadece cihazın yeriyle ilgili genel bir fikir edinmekle kalmıyorsunuz. Uzamsal farkındalık özelliği sayesinde kullanıcılar cihazın kesin konumuna yönlendiriliyor.

Görünen o ki, Apple U1 işlemcisini veya yeni bir versiyonunu MacBook’larında kullanmayı planlıyor. Böylelikle kayıp MacBook’ların yerinin çok daha doğru şekilde tespit edilebilmesi amaçlanıyor.

9to5Mac sitesinin haberine göre, macOS 12.3’ün en yeni beta sürümünde Ultra Geniş Bant teknolojisinin çalışması için gerekli olan çerçeveler ve hayalet programlar yer alıyor. Söz konusu unsurlar iPhone 11 ve daha sonra çıkan modellerde de Ultra Geniş Bant desteğini sağlamak için mevcut durumda.

Apple U1 işlemcisini daha önce AirPods ve iPad’e de getirmişti. Dolayısıyla MacBook için de böyle bir hazırlık yapılmasına şaşırmamak gerekiyor. Apple Ultra Geniş Bant teknolojisini tüm mobil cihazlarına getirecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER