Eğlence

Apple yeni tvOS ile HomeKit aksesuarları için daha gelişmiş destek sunacak

Apple tvos

Apple tvOS platformu için hazırladığı yeni özellikleri duyurdu. HomeKit aksesuarları için daha gelişmiş desteğe kavuşan platform, Resim içinde Resim modunu da kullanıcılarına sunacak. tvOS, Microsoft’un Elite 2 ve Adaptive Xbox One kumandalarını da destekleyecek.

tvOS’in yeniliklerinden biri olan Kontrol Merkezi arayüzü, HomeKit aksesuarlarını daha etkin biçimde kontrol etmeyi mümkün kılacak. Kontrol Merkezi arayüzünün iOS ve iPadOS’te bulunan muadillerine benzediği görülüyor. Yeni kullanıcı arayüzü ile Apple TV için çoklu kullancı desteği de sunulacak. Ancak şirketten verilen bilgiye göre; bu özellik, ilk etapta Apple Arcade oyunlarını yeniden başlatmak için kullanılacak.

AirPods ile daha iyi ses paylaşımı, iOS cihazlarındaki Fotoğraflar uygulamasından 4K yansıtma desteği gibi özellikler de tvOS’in küçük ölçekli yenilikleri arasında bulunuyor.

Apple tvosEv uygulamasındaki ve HomeKit platformundaki yeniliklerin sadece Apple TV ile sınırlı olmadığını belirtmek gerekiyor. Uyumlu HomeKit kameralarına yüz tanıma desteği ekleyen Apple; Ev uygulamasında da farklı renk sıcaklığı seçeneklerine sahip akıllı lambaları destekleyecek. Renk sıcaklığı da saate göre otomatik olarak ayarlanabilecek. Yeni Kontrol Merkezi seçenekleri de doğrudan bu merkez üzerinden bir cihazı aktif hâle getirmeyi mümkün kılıyor.

Apple tvOS ile çalışan akıllı hoparlörü HomePod’da bazı değişikliklere gidiyor. Üçüncü taraf müzik servislerinin desteklenebilmesi, söz konusu değişiklikler arasında öne çıkıyor. Apple bu destekten yararlanacak servislerin hangileri olduğu konusunda bilgi vermedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER