EğlenceManşetler

Donanımı yenilenen Apple TV ekim ayında çıkabilir

Apple’ın gelecek ay Apple TV donanımının yeni bir versiyonunu çıkarması bekleniyor. TechCrunch yazarı ve yatırımcı MG Siegler tarafından paylaşılan bilgi bu yönde. Geleceği söylenen yeni donanım hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmamış olsa da, Apple’ın yeni A7 işlemcisinin bu yenilenmiş cihazda yer alması, böylelikle daha hızlı içerik akışına izin vermesi beklenebilir.

apple-tv-1080p-00011

MG Siegler’in Twitter hesabı üzerinden paylaştığı bilginin ardından devreye giren 9to5Mac sitesi de kendi kaynaklarından aynı şekilde yeni bir Apple TV cihazına dair haberler aldığını kaydetti. Site Apple’ın hem bir televizyon hem de yenilenmiş bir set üstü cihazı üzerinde çalıştığını kaydetti. İkinci cihazın bu yıl içinde çıkması daha kuvvetli ihtimal taşıyor gibi görünüyor.

Eğer Apple A7 işlemcisini Apple TV’ye eklerse, o zaman bu cihazın 4K çözünürlük desteğini bile barındıracağını söyleyebiliriz. Piyasanın daha fazla 4K TV ile dolmaya başladığı bir ortam bulunuyor, ayrıca Apple’ın 4K destekli Mac Pro’su da bu sonbaharda bekleniyor. Durum böyleyken Apple’ın 4K çözünürlüğe set üstü cihazıyla daha fazla yatırım yapmasını bekleyebiliriz.

Bu arada 9to5Mac Apple’ın gelecekte çıkarması muhtemel TV odaklı ürünler için Xbox Kinect benzeri hareket sensörlerini test ettiği söyleniyor. Ekim ayında beklenen yeni Apple TV cihazında hareket odaklı kumanda işlevinin yer alıp almayacağı ise şu an için bilinmiyor.

Donanımın yanı sıra Apple’ın set üstü cihazda çalışan yazılımda da güncellemeler yapması bekleniyor.

Apple TV ile ilgili dedikodular da fazlasıyla değişken. Daha birkaç gün önce Apple’ın Apple TV donanımını aynı tutacağı, yalnızca yeni bir yazılım çıkaracağı söylenmişti. Şimdiyse yeniden yeni bir donanımı konuşur olduk.

Apple’ın yeni set üstü cihazını ekim ayında beklenen bir etkinlikte, iPad ve iPad mini’nin yeni modelleriyle birlikte tanıtması bekleniyor.

İlgili >> Twitter (MGSiegler), 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER