Teknoloji

Apple TV uygulamaları sayısı 2 bin 600’ü geçti

Apple TV Uygulamaları

Yeni Apple TV’nin şimdiden 2 bin 600’ün üzerinde uygulamaya sahip olması hiç kimseyi şaşırtmamalı. Uygulama odaklı yeni bir yazılım sektörünün doğuşuna büyük katkıda bulunan şirketin multimedya cihazı için bir uygulama mağazası açması biraz geç kalmış bir hamle olabilir, ancak appFigures tarafından toplanan verilere göre, tvOS geliştiriciler için üzerinde geliştirme çalışmaları yapacak bir başka popüler platform hâline geliyor gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Video: Apple TV (2015) Kutusundan Çıkıyor

Yayınlanan verilere göre, mevcut olan Apple TV uygulamaları  türleri içinde birinci sırada oyunlar geliyor. tvOS App Store’da yer alan uygulamaların yüzde 38’ini oyunların oluşturması, bu cihazın bir oyun konsolu hâline gelmesine yönelik beklentileri epey destekliyor. Ancak kullanıcıların Apple TV’leriyle başka planları da var gibi görünüyor.

Apple TV uygulamaları arasında oyunlar ve eğlence başta geliyor

Apple TV içinde en fazla indirilen uygulamalar arasında büyük TV izleme servislerinin de uygulamaları bulunuyor. ABD’ye özel tvOS App Store’unda Netflix, Hulu gibi servisler ilk 10 sırada bulunuyor. En popüler 50 uygulama içinde 28’ini eğlence uygulaması, sekizini ise oyunlar oluşturuyor. Bu da Apple TV’nin gelecekte eğlence ve multimedya odaklı içerikler için daha da gözde bir yer hâline gelebileceğini gösteriyor.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER