Eğlence

Apple TV uygulamalarına girişi kolaylaştırmak için iOS ve tvOS’te tek giriş sistemini hayata geçirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple tv uygulamalari tek giris sistemiiPhone, iPad ve Apple TV’de bulunan TV uygulamalarının her birine kablolu hesap bilgilerini tek tek girme devri yakında sona erebilir. ABD’deki kullanıcılara sunulan özellik çerçevesinde cihaz sahipleri kablolu yayın operatörlerinin desteklemesi durumunda TV Everywhere başlığı altındaki uygulamalara tek bir giriş işlemi yaparak erişebilecek.

İlk etapta CenturyLink Prism, DirecTV, Dish, GTA, GVTC, Hawaiian Telcom, Hotwire, MetroCast ve Sling TV özelliği destekleyen kablo ve uydu şirketleri arasında bulunuyor.

Bu listede Comcast, Time Warner Cable, Charter, Verizon FiOS ve Optimum gibi önemli operatörlerin olmaması dikkat çekiyor. Apple önümüzdeki hafta ve aylarda kablo operatörlerinin sayısını artırmayı planlıyor. DirecTV, Dish ve Sling TV gibi uydu şirketlerinin listede bulunması ise olumlu bir destek olarak niteleniyor.

Apple TV uygulamaları için tek giriş desteğinin kapsamını sınırlı tutacak

Apple, ilk etapta süreci kolaylaştırmak adına hem tvOS hem de iOS’te belirli TV uygulamaları için tek giriş sistemi desteği sunacak. Bu liste uzun vadede genişleyecek olsa da; ABC, CBS, Disney, WatchESPN, HBO Go gibi uygulamaların eksikliği dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER