Eğlence

Apple TV Plus sinema endüstrisini karşısına almayacak

Apple TV+'ta öncelik içerik kalitesinde olacak

Apple’ın çevrimiçi içerik platformu Apple TV Plus, kasım ayı itibarıyla yayın hayatına başlayacak. Platformun bel kemiğini diziler oluşturacak gibi görünse de, Apple izleyicilere orijinal filmler de sunacak. The Wall Street Journal‘da yayınlanan bir haber, Apple’ın orijinal filmlerinin gösterimi konusunda Hollywood ve sinema salonu zincirlerinin hoşuna gidecek bir yaklaşım benimseyeceğini gösteriyor.

Habere göre, Apple’ın orijinal filmleri Apple TV Plus’tan önce sinema salonlarında gösterilecek. Cupertino merkezli şirket böylelikle en büyük rakiplerinden biri olan Netflix’ten ayrı bir yerde konumlanmış olacak. Netflix orijinal filmlerini sinema salonlarında gösterse de, eş zamanlı olarak filmlerini kendi platformunda da yayınlıyor.

Netflix’in bu tutumu aralarında Steven Spielberg‘in de olduğu bazı yönetmen ve yapımcıları kızdırıyor. Netflix filmlerinin, vizyonda çok kısa süre kalmaları nedeniyle, Oscar gibi ödüller için yarışmamaları gerektiği fikri de sinema endüstrisinde sıklıkla gündeme geliyor.

Apple’ın stratejisinin Amazon‘unkine benzer olduğu söylenebilir. Amazon, Manchester by the Sea gibi prestijli filmleri kendi platformunda yayınlamadan önce üç ay boyunca sinemalarda gösteriyor. Bu sayede filmlerin belli bir vizyon süresi isteyen festivallerde ödül için yarışması mümkün hâle geliyor. Daha ana akım filmlerde ise vizyon süresi iki haftayla sınırlı tutuluyor.

Apple TV Plus sinema macerasına “On the Rocks” ile başlayacak

Apple TV Plus’ın ilk büyük sinema filmi, Sofia Coppola’nın yönettiği On the Rocks olacak. Rashida Jones ve Bill Murray’in başrollerde olduğu filmin ilk olarak Cannes ya da başka bir festivalde gösterilmesi bekleniyor. Filmin vizyona girişi içinse 2020’nin ortaları işaret ediliyor. Bu tarz filmleri bir kazanç kapısı olarak değerlendirmeyen Apple’ın TV Plus markasını güçlendirmeyi ve platforma izleyici çekmeyi hedeflediği belirtiliyor.

Apple’ın sinema gösteriminin önemini anlamasında J.J. Abrams’ın kendisi yerine Warner Media’yı seçmesi etkili olmuşa benziyor. Abrams’ın Warner Media’yı seçmesinde şirketin dağıtım gücünün önemli bir rol oynadığı belirtilmişti.

Netflix ise bu konuda oldukça inatçı bir tavır izliyor. Şirket, sinema gösterimi konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle iki yıldır Cannes Film Festivali’ne katılmıyor. Buna rağmen; yönetmenliğini Martin Scorsese’nin üstlendiği ve başrollerini Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci’nin paylaştığı The Irishman için şirket küçük bir istisna uyguladı. Filmin galası, New York Film Festivali’nde gerçekleştirildi. Kısa bir süre vizyonda kalacak olan film, 27 Kasım’da Netflix abonelerinin karşısına çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER