Eğlence

Apple TV Plus için beklenen gün geldi; platform yayına başlıyor

apple tv plus

Apple‘ın çevrimiçi video içerik platformu Apple TV Plus, yayın hayatına bugün itibarıyla başlıyor. Platformda yayınlanacak orijinal içeriklerin bazılarının Instagram’da paylaştığı hikayeler, platformun yayına tam olarak başlayacağı saat konusunda ipucu veriyor.

Başrolünü Jason Momoa’nın üstlendiği See ve Jennifer Aniston, Reese Witherspoon ve Steve Carrell gibi önemli oyuncuların başrolleri paylaştığı The Morning Show‘un Instagram hikayelerinde bir geri sayım sayacı bulunuyor. Bu geri sayım Türkiye saatiyle 20:00’da sona erecek. Yazılım güncellemelerini genellikle bu saatte yayınlayan Apple’ın yeni dizilerinin ilk bölümleri için de bu saati tercih etmesi normal görünüyor.

Apple TV Plus’ın açılış katalogunda yer alan diğer orijinal diziler olan For All Mankind ve Dickinson‘ın geri sayımları ise Türkiye saatiyle 22:00 itibarıyla sona erecek. Apple, yeni servisinde izleyicileri bir ilk bölüm bombardımanına tutmaktan kaçınmışa benziyor.

apple tv plus

Apple TV Plus’ın ABD’deki aylık abonelik ücreti 4.99 dolar olarak belirlenmişti. Servise yedi gün boyunca herkes ücretsiz olarak erişebilecek. Yeni bir iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV veya Mac alanlar ise Apple TV Plus’ı tam bir yıl boyunca ücretsiz olarak izleyebilecek. Bunun için cihazı, Apple’ın 10 Eylül’de gerçekleştirdiği etkinlikten sonra satın almış olmak yeterli.

Apple TV Plus içerikleri 4K ve Dolby Atmos ile destekleniyor

iOS ve macOS kullanıcıları, içerikleri çevrimdışıyken de izleyebilmek için cihazlarına indirebilecek. 4K çözünürlük ve Dolby Atmos ses desteği de Apple TV Plus’ın içerik katalogunun güçlü kasları arasında bulunuyor. Aile Paylaşımı sayesinde bir Apple TV Plus aboneliğinin altı hesabın erişimine açılabildiğini ve her bir hesabın kendine özel bir profile sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

Apple TV Plus ilk etapta Türkiye’den izlenemeyecek. Apple’ın yeni çevrimiçi içerik platformunun Türkiye’de ne zaman yayına başlayacağı şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER