Teknoloji

Apple Texture’ın Windows uygulamasını kapatıyor

apple texture

apple textureApple “Dergilerin Netflix’i” olarak anılan Texture’ı geçtiğimiz mart ayında satın almıştı. Cupertino merkezli şirket bu hamlesiyle medyanın her alanında bir içerik sağlayıcısı olma konusundaki ciddiyetini göstermişti. Ancak şirket aradan henüz iki ay geçmişken dikkat çekici bir karar aldı. Apple Texture’ın Windows uygulamasını 30 Haziran itibarıyla kapatacağını açıkladı.

Söz konusu kararın neden alındığı konusunda bilgi verilmezken, Texture tarafından kullanıcılara gönderilen e-postada uygulamanın 30 Haziran itibarıyla Microsoft Mağaza’dan kaldırılacağı açıklandı. Amazon Fire, Android ve iOS kullanıcıları ise Texture’a erişmeye devam edebilecek.

Apple benzer bir hamleyi daha önce de gerçekleştirmişti. 2013’ün temmuz ayında navigasyon uygulaması HopStop’u satın alan şirket, birkaç gün sonra uygulamanın Windows sürümünü kapatmıştı. Ancak bu sefer Apple’ın elinde bu kararı almak için daha makul bir gerekçe var gibi görünüyor.

Texture’ın internet sitesinde Windows uygulamasının kapatılması konusunda yayınlanan duyuruda platformun daha iyi çalışması için bazı uygulamaların emekliye ayrılması gerektiği belirtildi. Uzun süredir güncellenmeyen Texture’ın Windows uygulaması, kullanıcılardan da oldukça kötü puanlar alıyordu.

Apple Texture’ın Windows uygulamasını kapatarak bir tür “bahar temizliği” yapsa da, platformun kullanıcı kitlesini ciddi ölçüde etkileyebilecek bir hamle gerçekleştiriyor. Windows uygulaması kapatılacak olan Texture’a internet tarayıcısı üzerinden de erişilemiyor. Dolayısıyla Windows kullanıcılarının Texture’a erişmek için başka bir cihazı kullanmak gerekiyor. iOS ve Android uygulamalarının varlığı bu durumu sorun olmaktan çıkarsa da, büyük ekran arayan Windows kullanıcıları için işlerin biraz daha zorlaşacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER