Eğlence

Apple’ın Tetris filminden ilk fragman geldi

apple tetris

Yapım süreci neredeyse 10 yıldır devam eden Tetris filmi sonunda izleyicilerle buluşmaya hazır. Apple Tetris filminin ilk fragmanını paylaştı. İlk gösterimi 10-19 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek SXSW 2023’te yapılacak olan film, Apple TV+ aracılığıyla tüm dünyada vizyona girecek.

Apple’ın en yeni orijinal filmi, gerçek bir hikayeyi anlatıyor. Filmde Hollandalı oyun tasarımcısı ve girişimci Henk Rogers’ı Taron Egerton canlandırıyor. Film Rogers’ın Soğuk Savaş’ın son dönemlerinde oyununun dağıtım hakları için Sovyetler Birliği’ne yaptığı yolculuğu anlatıyor.

Rogers burada Tetris’in tasarımcısı Alexey Pajitnov ve KGB ajanlarıyla karşı karşıya geliyor. Pajitnov’u filmde Nikita Efremov canlandırıyor. Batı ve Sovyetler Birliği arasında gerilen ilişkiler de filmde anlatılıyor. Tetris’in video oyunlardan ilham alan diğer filmlerden daha farklı bir yerde durduğunu söylemek pek yanlış olmayacaktır. Bir Soğuk Savaş hikayesinin Tetris ekseninde anlatılmasının da akıllara gelecek bir şey olmadığı rahatlıkla söylenebilir.

Apple Tetris filmini ne zaman yayınlayacak?

Tetris filminin yönetmen koltuğunda Jon S. Baird oturuyor. Yapımcılar listesinde ise Matthew Vaughn, Gillian Berrie, Claudia Vaughn, Len Blavatnik ve Gregor Cameron’ın isimleri yazıyor. Daha önce projenin yapımcıları arasında yer alan Larry Kasanoff, Tetris filminin bir üçleme olarak sunulabileceğini belirtmişti. Ancak şu an için bu ihtimal ortadan kalkmış gibi görünüyor.

Apple Tetris filmini 31 Mart’ta tüm dünyada Apple TV+ aboneleriyle buluşturacak.

İLGİLİ HABERLER