Bilim

Apple temiz enerji programının kapsamını genişletiyor

apple temiz enerji

Apple temiz enerji kullanımını teşvik amacıyla başlattığı programını yeni tedarikçilerle geliştirmeyi sürdürüyor. Şirket söz konusu program çerçevesinde siparişlerinin yüzde 100 temiz enerjiyle üretilmesini sağlamayı amaçlıyor. Teknoloji devi, Tedarikçi Temiz Enerji Programı’nı 22 tedarikçiyle başlatmıştı. Yeni genişlemeyle programa 22 tedarikçi daha katıldı ve toplam tedarikçi sayısı 44’e çıktı.

Apple bu yeni işbirlikleri sayesinde 2020 itibarıyla tedarik zincirine 4 gigawatt yenilenebilir enerji getirme hedefini şimdiden aşacak gibi görünüyor. Apple’ın çevre, politika ve sosyal girişim sorumlu başkan yardımcısı Lisa Jackson, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “İklim değişikliğiyle mücadele için yürüttüğümüz çalışmalarda aramıza yeni bir tedarikçi katıldığında yeni nesle daha iyi bir gelecek sağlama hedefine bir adım daha yaklaşıyoruz. Tedarikçilerimizin gözettiğimiz değerlere uygun biçimde hareket etmesi bizim açımızdan büyük önem taşıyor. Bugün geldiğimiz noktadan dolayı gurur duysak da, temiz enerji dönüşümünü sağlamak için başladığımız yolculuğa durmadan devam edeceğiz.”

Cupertino merkezli şirket, temiz enerji konusundaki çalışmalarında son yıllarda iyiden iyiye gaza basmış durumda. Apple geçtiğimiz yıl itibarıyla tüm çalışmalarını yenilenebilir enerjiyle yürüttüğünü açıklamıştı. Bu açıklama, şirketin tüm tesislerinin temiz enerji kaynaklarına bağlı olduğu anlamına gelmiyor. Ancak şirket burada tükettiği fosil yakıtın yerine yenilenebilir enerji koyuyor. Bu durum, şirketin çalıştığı bazı tedarikçiler için de geçerli.

Apple temiz enerji programına katılan yeni tedarikçilerin listesi şu şekilde: “Advanced International Multitech, Arkema, AT&S, Bemis Associates, Biel Crystal (HK) Manufactory Ltd., BOE, Catcher Technology, Compal Electronics, Corning Incorporated, COSMO, DSM Engineering Plastics, ECCO Leather, Fastway Creation, Finisar, Goertek, Golden Arrow, H.B. Fuller, Hon Hai Precision, Ibiden, Jabil, LEALEA Enterprise, Lens Technology, Lishen, Luxshare-ICT, Mega Precision, Nidec, Pegatron, Primax Group, Qorvo, Quadrant, Quanta Computer, RRD, RyPax, SanHuan, SDK Supplies, Solvay, STMicroelectronics, Sunway Communication, Sunwoda Electronics, Taiyo Ink Mfg. Co., tesa SE, TSMC, Wistron ve Yuto.

İLGİLİ HABERLER