Teknoloji

Apple teknoloji sektöründe çeşitliliğin artması için 50 milyon dolardan fazla bağış yaptı

apple sanal gerçeklik artırılmış gerçeklik

apple-bina-logo

Apple teknoloji sektöründe çeşitliliğin artması ve çalışan kadın ve azınlık sayısının yükselmesi adına iki organizasyona 50 milyon doları aşkın para bağışladı. Fortune dergisine konuşan Apple’ın insan kaynakları şefi Denise Young Smith, şirketin Thurgood Marshall College Fund ve National Center for Women and Information Technology ile işbirliği yaparak hem kendi içinde hem de teknoloji sektörünün genelinde çeşitliliğin artmasına katkı sağlayacağını açıkladı. Young, azınlık kökenli adaylara ilk iş deneyimlerini Apple’da yaşamaları için fırsat sağlamayı istediklerini ve bu programların hepsinde sektörün geneline yayılan bir odaklanma, etki ve dalgalanma yaratmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Apple’dan 40 milyon doları aşkın destek alacak olan Thurgood Marshall College Fund, geleneksel olarak siyahi öğrencilerin gittiği yüksekokul ve üniversitelerdeki öğrencilere yardımcı oluyor. Apple’ın yaptığı bağış ile söz konusu okullardan 106 tanesinde okuyan bilgisayar bilimleri öğrencilerinin faydalanacağı bir veri tabanı oluşturulacak. Aynı zamanda öğretmen ve öğrencilere eğitim desteği sağlamak için de bu kaynaktan faydalanılacak. Apple söz konusu okullardaki en başarılı öğrenciler için ücretli bir stajyerlik programı da başlatacak.

Aynı zamanda National Center for Women and Information Technology (NCWIT) ile de işbirliğine giden Apple, kurum tarafından desteklenen mezunların sayısının artmasına katkıda bulunacak. Şirket önümüzdeki dört yıllık süre içinde NCWIT’ye yaklaşık 10 milyon dolar bağışlayacak. Bu rakam organizasyonun bugüne kadar aldığı en büyük bağış miktarı olma özelliğini taşıyor. NCWIT CEO’su Lucy Sanders, Apple’ın desteğinin bugüne kadarki kurumsal ortak desteklerinden çok daha farklı bir yerde olduğunu dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER