Teknoloji

Apple Tayvan yazınca iPhone’ları çökerten hatayı düzeltti

apple tayvanÇin’in katı kurallarına uyum sağlayabilmek adına pek çok teknoloji şirketinin özel kodlar yazması gerekiyor. Tayvan’ın bağımsız statüsünün reddi de özel kod yazımını gerektiren alanlar arasında bulunuyor. Apple Tayvan konusunda Çin’in kurallarına uymak için ilginç bir yol seçmişe benziyor.

Güvenlik araştırmacısı Patrick Wardle, iOS 11.3 ve önceki sürümlerde kullanıcılar Tayvan yazdığında veya Tayvan bayrağı emojisi kullandıklarında cihazın geçici olarak çökmesine yol açan bir hatanın bulunduğunu belirtti.

Bu hatanın bazı noktalarının gizemini koruduğunu söyleyen Wardle, belli dil/bölge ayarlarının Tayvan’dan bahsedildiğinde cihazda çökmeyi tetikleyen geçersiz bir kod içerdiğini düşündüğünü belirtti.

Apple Tayvan konusunda Çin’in isteklerine uymak için kasıtlı olarak uyguladığı hatayı, iOS 11.4.1 ile birlikte tamamen temizlemiş durumda. Ancak Apple’ın bazı metin tabanlı hatalarının aksine söz konusu hatanın her zaman çökmeyi tetiklemediğine de dikkat çekiliyor. Bölge tercihini Çin yerine başka bir bölgeye değiştiren kullanıcıların söz konusu sorunu manuel olarak da çözebildiği ifade ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER