Ulaşım

Tim Cook Apple’ın sürücüsüz otomobil yazılımı üzerinde çalıştığını doğruladı

apple covid-19 satın alma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple surucusuz otomobilApple sürücüsüz otomobil yazılımı geliştirme konusundaki çalışmalarını ilk kez, hem de en yetkili ağızdan, doğruladı. Bloomberg’e konuşan Apple CEO’su Tim Cook, hâli hazırda Apple logolu bir otomobil yerine otonom bir sistem geliştirmeye odaklandıklarını belirtti. Cook, bu sistemin farklı amaçlar doğrultusunda kullanılabileceğinin altını çizdi.

Apple CEO’su üzerinde çalıştıkları sistemin “şirket bünyesindeki tüm yapay zekâ projelerinin anası” olarak nitelenebileceğini belirtti. Otonominin kendileri için son derece heyecan verici olduğunu söyleyen Cook, çalışmaların kendilerini nereye götüreceğini merak ettiklerini dile getirdi. Ürün bakımından yapacakları konusunda şimdiden bir şey söyleyemeyeceklerini ifade eden Apple CEO’su, otonom yazılımlara ana teknoloji olarak büyük önem verdiklerini vurguladı.

Apple’ın otonom taşıtlara ilgisi Silikon Vadisi’nin “bilinen sır”larından biri durumundaydı. Şirketin 2014’te “Project Titan” kod adıyla başladığı çalışmaların dalgalı bir seyir izlediği de biliniyor. Cupertino merkezli şirket, kısa süre önce sürücüsüz otomobil yazılımını Kaliforniya’daki kamuya açık yollarda test etmek için izin almıştı. Bu ve buna benzer pek çok işaret, Apple’ın otonom sürüş yazılımı çalışmaları konusunda fikir edinmeyi sağlamıştı.

Apple sürücüsüz otomobil çalışmaları için 1000’den fazla mühendisi işe almıştı

Apple otomobil çalışmaları için 1000’den fazla mühendisi işe almış, ancak daha sonra odak noktasında değişikliğe gitmişti. Şirket, Tesla ile elektrikli otomobil pazarında rekabet etmek yerine sürücüsüz otomobil yazılımına odaklanmayı seçmişti. Apple sürücüsüz otomobil yazılımı konusundaki nihai hedefini gizli tutsa da, çalışmalarını açıklayarak önemli bir eşiği atlamış oldu.

İLGİLİ HABERLER