Eğlence

Apple Steve Jobs tiyatrosundan canlı yayına şimdiden başladı

apple

Apple Türkiye zamanına göre bu akşam saatlerinde Kaliforniya’daki merkezinde bulunan Steve Jobs tiyatrosunda bir etkinlik düzenliyor. Şirketin servislere odaklanan etkinliğinde yenilenmiş haberler servisi, TV kanallarına ve orijinal içeriklere abonelik paketleri gibi yeniliklerin duyurulması bekleniyor. Apple, bu etkinliğin öncesinde tiyatro salonundan bir canlı yayın yapıyor ve bu etkinliğin TV’ye odaklandığını işaret ediyor.

Video görüntüsünün görünüşü eskinin CRT televizyonlarını andırıyor. Yayın sırasında salonun farklı noktalarından görüntüler gösteriliyor. Tiyatronun perdesinde ise klasik bir Apple ekran koruyucusu var. Ancak bazı Twitter kullanıcıları ekranda başka içeriklerin de göründüğüne dikkat çekiyor. Bunların arasında Kaptan Amerika’yı canlandıran Chris Evans’dan gelen bir çağrı da bulunuyor. Görünen o ki, Apple bu etkinlikte servisinde göstereceği çeşitli programları da tanıtacak. Evans da onların yıldızlarından bir tanesi, oyuncu Defending Jacob adı verilen sekiz bölümlük bir dizide oynayacak.

Apple, toplantıdaki konularla ilgili ipuçlarını bununla sınırlamadı. Tim Cook ve Kevin Durant arasında gerçekleşen bir sohbetin görüntüsü de perdeye yansıdı.

Bir başka Twitter kullanıcı ise bunun tiyatro salonundan yapılan yayının gerçek anlamda canlı olmadığını, şirketin yarınki etkinliğe hazırlık yaptığı sırada bu görüntüleri kullandığını öne sürdü. Ne var ki, haberi hazırladığımız sırada kontrol ettiğimizde boş salondan canlı yayın sürüyordu.

Apple’ın 25 Mart etkinliğinde çeşitli servislerini duyurması bekleniyor. Apple Haberler servisinin güncellenmesi, ABD’de yayın yapan HBO, Starz, Showtime gibi ücretli kanallara abonelikler ve muhtemel oyun servisi de bunlar arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER