EğlenceTeknoloji

Apple 25 Mart etkinliğinde oyun abonelik servisini duyurabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın 25 Mart’ta düzenleyeceği etkinlikte TV, haberler ve finans alanında yeni servislerini duyurması bekleniyor. Ancak şirketin pazartesi günkü etkinlikte iOS oyun abonelik servisine dair bir duyuru yapması da ihtimal dahilinde bulunuyor. Bloomberg‘in haberine göre, Apple muhtemel iş ortaklarıyla oyun servisinin uygulanabilirliğini tartışıyor.

Geçtiğimiz ocak ayının sonlarında Cheddar, bu servisle ilgili bir haber yapmıştı. Bu, kullanıcılara aylık ücret karşılığında paket dahilindeki belli oyunları ücretsiz oynama imkanı sunacaktı. Eğer haber abonelik servisi için “haberler ya da dergiler için Netflix” tanımlaması yapılıyorsa, bunun da oyunlar için düşünülmüş benzer bir konsept olduğu söylenebilir.

Bloomberg, Apple’ın oyun servisleri aboneliğine sadece paralı oyunları dahil etmeyi düşündüğünü dile getirdi. “Freemium”, yani oynaması ücretsiz olan, ancak uygulama içi satın almaların sunulduğu oyunlar bu projenin bir parçası olmayacak. Bu durumda Fortnite ve PUBG Mobile gibi oyunlar denklem dışında kalıyor. Ancak Minecraft, Stardew Valley, Heads Up!, Monument Valley 1 ve 2, ve NBA 2K19 gibi oyunlar bu servise dahil edilebilir.

Bu paralı oyunlar paketine erişmek isteyen müşterilerden aylık ücret alınacak. Oyun geliştiricileri de servis üyelerinin oyunlarına yaptıkları ödemelerin sıklığına bağlı olarak ödeme alacak. Bloomberg’den Mark Gurman, “Şirket bu aylık ücretleri tahsil eder, ardından kullanıcıların oyun oynamak için harcadıkları zamana bağlı olarak geliştiriciler arasındaki geliri böler.” dedi.

Apple pazartesi günkü etkinlikte oyun abonelik servisini duyurabilir. Ya da şirket bunun yerine duyuru için WWDC etkinliğini de bekleyebilir. Aslında bu duyuruyu geliştiricilerin katıldığı bir konferansta gerçekleştirmesi daha mantıklı görünüyor. Apple’ın oyunlar servisi özellikle iOS’e odaklanacak. Microsoft, Sony ve son olarak Stadia adını taşıyan, Google’ın bulut tabanlı oyun yayın servislerine benzemeyecek.

İLGİLİ HABERLER