Teknoloji

Apple bu sonbaharda bir yeni ürün tufanına başlamaya hazırlanıyor

apple gpt
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, bu sonbahar ile 2023’ün başı arasında bir dizi yeni cihaz piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bloomberg muhabiri Mark Gurman‘ın “tufan” olarak tanımladığı bu yeni ürün duyuruları içinde dört iPhone 14 cihazı, bir dizi yeni iPad, üç Apple Watch, birkaç M2 / M3 işlemcili yükseltilmiş Mac, bir çift yenilenmiş AirPods Pro kulaklık, yeni bir HomePod ve özellikleri güçlendirilmiş yeni Apple TV modeli bulunacak.

Apple, bu ayın başlarında düzenlenen Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC) amiral gemisi M2 işlemcili iki yeni Mac bilgisayarı duyurmasına rağmen, Gurman bu çipi ve çeşitlerini başka birkaç cihazda görmeyi bekliyor. Bunların arasında M2 Mac mini, M2 Pro Mac mini, M2 Pro / M2 Max 14 ve 16 inç MacBook Pro’ların yanı sıra bir M2 Ultra / M2 Extreme Mac Pro bulunuyor. Üstelik Apple’ın uzun süredir konuşulan ve M2 çipiyle gelmesi beklenen karma gerçeklik başlığı da bunların arasında yer alıyor. Gurman, Apple’ın M3 işlemcisinin çalışmalarının sürdüğünü ve muhtemelen gelecek yıl 13 ve 15 inç MacBook Air dizüstü bilgisayarlarında görüneceğini söylüyor.

Apple’ın bu sonbaharda iPhone 14’ü duyurmaya hazırlandığını biliyoruz ve Gurman’ın haberi, son bir yıldır ortalıkta dolaşan tüm söylentilerin bir özetini sunuyor. Öncelikle, yalnızca Pro ve Pro Max modellerinin yeni ve daha güçlü A16 çipinin yanı sıra her zaman açık ekran desteği alacak şekilde çıkacağı bildiriliyor. Ayrıca iPhone 14 Pro modellerinin 48 megapiksel kamera sensörü ve Face ID için hap biçiminde kesilmiş yeni bir ekran deliği ile gelmesi bekleniyor. Gurman, standart iPhone 14’ün, Mini modelin yerini alan 6,7 inçlik bir çeşitle ve iPhone 13 ile birlikte gelen A15 çipine sahip olacağını söylüyor.

iPad tarafına baktığımızda, Gurman’ın haberi, Apple’ın M2 donanımlı 11 inç ve 12,9 inç iPad Pro modellerini bu yılın sonlarında piyasaya süreceğini ve gelecek bir veya iki yıl içinde 14 ile 15 inç arasında daha büyük bir iPad’in geleceğini gösteriyor. Ayrıca Gurman, 9to5Mac’in daha önce haberleştirdiği bir söylentiyi de destekliyor. Yani, yeni bir giriş seviyesi iPad’in A14 çip, 5G ve USB-C bağlantısıyla geleceğini gösteriyor.

Öte yandan Apple’ın bu sonbaharda üç yeni Apple Watch modelini piyasaya sürmesi bekleniyor. Standart Watch Series 8, yeni bir SE ve ekstrem sporlarla uğraşanlar için tasarlanmış daha sağlam bir saat beklentiler arasında yer alıyor. Gurman, yakında çıkacak olan Watch Series 8’de bulunan S8 yongasının önceki S7 ve S6 yongaları ile aynı düzeyde performans sunacağını, ancak gelecek yıl gelecek olan Watch’ın yükseltilmiş bir işlemciye sahip olacağını öne sürüyor. Ayrıca Apple’ın bu sonbaharda Series 3 satışlarını durdurmasını, S8 işlemciyle gelen yeni SE’yi bekliyor. Bu, 2020’de çıkan S5 işlemcili SE’ye göre önemli bir adım olacaktır.

Apple’ın WWDC’de tvOS hakkında çok fazla şey söylemedi, ancak Gurman, şirketin bu sonbaharda A14 çipli ve biraz daha fazla RAM barındıran yeni bir Apple TV tanıtmasını beklediğini söyledi. Gurman’ın notlarında bu cihazın, tvOS 16’da görebileceğimiz “ek oyun yetenekleri” ile birlikte gelebileceği belirtiliyor.

Ayrıca Apple, yükseltilmiş bir HomePod modeli çıkarmaya hazırlanıyor. Ancak bu ürün, muhtemelen gelecek yıla kadar gelmeyecek. Gurman’a göre, yakında beklenen HomePod, 2018’de piyasaya sürülen orijinal HomePod ile benzer boyut ve performans düzeyine sahip olacak. Bir S8 çipine, yenilenmiş ekrana ve muhtemelen çoklu dokunma işlevi desteğini barındıracak.

Gurman’ın yeni bir çip ve gelişmiş ses özellikleriyle gelmesini beklediği AirPods Pro kulakiçi kulaklıklar da bir yükseltme görecek. Apple konusunda analiz ve tahminleriyle bilinen Ming-Chi Kuo, bu yılın başlarında yeni kulaklığın kayıpsız ses desteğiyle birlikte geleceğini öne sürmüştü.

İLGİLİ HABERLER