Teknoloji

Video: Apple’ın gözünden 2015 San Francisco Onur Yürüyüşü

Dünya çapında lezbiyen, gay, biseksüel ve cinsiyet değiştiren kişilere destek amacıyla 27 ve 28 Haziran tarihlerinde düzenlenen Onur Yürüyüşlerinin biri de ABD’nin San Francisco şehrinde gerçekleştirildi. San Francisco’daki yürüyüşe binlerce Apple çalışanı da arkadaşları ve aile bireyleriyle katıldı.

Apple hazırladığı bir videoyla bu yürüyüş öncesi hazırlıkları ve yürüyüşün önemli karelerini paylaştı. Videoda Apple çalışanlarının taşıdığı büyük pankart ve yürüyüş için özel olarak tasarlanmış tişörtleri giyenler dikkat çekiyor. Ayrıca kalabalık içinde yer alan CEO Tim Cook’un görüntüsü de çok kısa bir süre için ekrana yansıyor.

Bazı segmentlerde Apple ürünleri özel olarak ön plana çıkarılıyor. Örneğin bir sahnede bir gay çiftin elele tutuştuğu görülüyor ve ikiliden birisinin bileğinde Apple Watch bulunuyor.

Apple uzun zamandır LGBT haklarıyla yakından ilgileniyor. Örneğin şirket ABD’de hem cinsleriyle birlikte olanlara eşit haklar tanıyan ilk şirketlerden biri olma özelliğini taşıyor. Ayrıca şirket 2008’de, Kaliforniya eyaletinde eşcinsel evliliklerin yasaklanması amacıyla düzenlenen halk oylamasında yasağa karşı olan gruba bağışta bulunmuştu.

Apple’ın CEO’su Tim Cook geçtiğimiz yıl eşcinsel olduğunu açıklamıştı ve çeşitli fırsatlarla LGBT ile ilgili konularda görüşlerini bildiriyor. Son olarak geçtiğimiz ayın sonunda belirli ülkelerdeki iTunes mağazalarında LGBT içerikleri ön plana çıkarılmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER