Teknoloji

Apple Samsung Galaxy Tab 10.1’in ABD satışı için geçici ihtiyati tedbir kararı aldırdı

Apple, Galaxy S III’ün ABD’de piyasaya çıkışını engellemekte başarılı olamadı ancak Galaxy Tab 10.1’in satışlarını durdurmak için mahkemeden geçici de olsa bir ihtiyati tedbir kararı çıkartmayı başardı. Hakim Lucy Koh; Samsung’un ihtyati tedbir kararından dolayı bazı sıkıntılar yaşayabileceğini, ancak bu sıkıntıların Apple’ın Samsung’un kendisine ait patentleri ihlal etmesinden ötürü yaşadığı zorluklara göre terazide daha hafif kaldığını belirtti.

Galaxy Tab 10.1’in satışına uygulanan tedbir kararının Samsung ve anlaşmalı olduğu mobil operatörlerinin ilişkisine zarar vereceği ve Samsung’un bundan zarar göreceği yönünde gelen eleştiriler ise Koh’u pek etkilemişe benzemiyor. Koh, Samsung’un ihlal edilmiş patentler üzerine kurduğu anlaşmaların bozulmasından ötürü şikayet etme hakkının olmadığını savundu ve tedbir kararının kapsamını da daha evvel ki emsallerden geniş tuttu. Galaxy Tab 10.1’in satışı daha evvel Almanya’da da yasaklanmış, ancak Galaxy Tab 10.1N bu yasağın kapsamına girmekten kurtulmuştu. Koh’un aldığı kararda ise, Galaxy Tab 10.1’den sahte bir biçimde farklı olan cihazlar da tedbir kararının kapsamı içinde tutuldu.

Karar çerçevesinde, Apple kendisine ait patentin geçersiz ilan edilmesi ihtimaline karşı Samsung’a 2.6 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Ancak tedbir kararının ne kadar süreceği bilinmediği için bu miktarın Samsung için pek bir öneminin olmadığını söylemek yanlış olmaz. Piyasaya sürülen Galaxy Tab 2’nin de karardan etkilenmesi muhtemel duruyor. Samsung’un kararı değiştirmek için büyük bir mesai harcaması gerektiğini söylemek pek de yanlış olmaz.

İlgili >> AllThingsD

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER