Teknoloji

Apple Qualcomm personelini baştan çıkarmaya çalışıyor

apple ve qualcomm

Apple ve Qualcomm arasındaki kavga neredeyse iki yıldır sürüyor. Taraflar arasındaki davalar devam ederken, Cupertino merkezli şirket ilişkilerdeki gerilimi artırabilecek bir adım daha atmış gibi görünüyor. Apple Qualcomm çalışanlarını baştan çıkarmak için hazırlanmış gibi görünen iş ilanlarıyla rakibinin yeteneklerini kendi bünyesine katmayı amaçlıyor.

Bloomberg‘de yer alan habere göre, Apple bu ay içinde yonga üretimiyle ilgili 10 pozisyon için ilan verdi. Söz konusu pozisyonların hepsinde görev yerinin San Diego olduğu belirtildi. Qualcomm’un merkezinin San Diego’da olması ve Apple’ın daha önce hiç yonga mühendisi araması, verilen ilanları biraz daha dikkat çekici hâle getiriyor. İlan Apple’ın yonga tasarımcıları için yeni bir bölgesel ofis açabileceğini de işaret ediyor.

Alanında en iyilerinden biri olan bir rakip şirketin çalışanlarını transfer etmeye çalışmanın olağan dışı bir şey olmadığını belirtmek gerekiyor. Kendi yongalarını tasarlamakla övünen Apple için de bunun doğal bir hamle olduğu söylenebilir. Cupertino merkezli şirket, daha önce de Intel ve AMD gibi yonga üreticilerinden transfer yapabilmek için başka şehirlerde bölgesel ofisler açmıştı.

Apple’ın Qualcomm’dan tamamen uzaklaşmak adına Qualcomm’un çalışanlarına yönelmesi de ilginç bir durum oluşturuyor. Cupertino merkezli şirket, 2018 model iPhone‘lar ile birlikte Qualcomm’un modem yongalarını kullanmayı tamamen bırakmıştı. iPhone üreticisi, Qualcomm’un boşluğunu Intel ile doldurmayı seçmişti. Ancak Intel’in bu alandaki performansının Qualcomm’un geride kalması, Apple’ı başka arayışlara itmişe benziyor. Qualcomm ise kısa süre önce mahkemeye başvurmuş ve Apple’ı kendisine ait ticari sırları Intel’e vermekle suçlamıştı.

Apple Qualcomm çalışanlarına yönelerek kendisi adına doğru bir hamle yapmış gibi görünüyor. Şirketten henüz bu konuya ilişkin bir doğrulama gelmezken, verilen iş ilanlarında 5G’den LTE’ye, Bluetooth’tan yapay zekâya kadar uzanan farklı teknolojilerden bahsedilmesi dikkat çekiyor. Dolayısıyla Apple’ın amacının modem performansını artırmaktan daha fazlası olduğu da söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER