Teknoloji

Apple Qualcomm ile çalışmaya devam etmek zorunda kalabilir

qualcomm

apple qualcommApple ve Qualcomm arasındaki hukuk savaşı bir yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Uzun yıllar boyunca birlikte çalışmış iki şirketin kavgası, ortak ticari ilişkileri de zedelemiş gibi görünüyor. Apple Qualcomm markalı yongaları akıllı telefon ve tabletlerinde kullanmayı istemese de, bu isteğini kısa vadede gerçekleştiremeyecek gibi görünüyor.

Fast Company’de yer alan habere göre; Qualcomm ile bağını kısa sürede kesmek isteyen Cupertino merkezli şirket, bu isteğini 2018’de gerçekleştiremeyebilir. Akıllı telefon ve tabletlerinde tamamen Intel tarafından üretilen modem yongalarını kullanmayı planlayan Apple’ın bu geçişi 2019 itibarıyla yapabileceği söyleniyor. Apple Intel ile çalışmaya Qualcomm ile “arası bozulmadan” önce başlasa da, henüz bu işbirliğinin tamamen Intel’in yongalarını kullanacak noktaya gelmediği belirtiliyor.

Apple’ın bu yıl üreteceği cihazların yüzde 70’inde Intel, yüzde 30’unda ise Qualcomm tarafından üretilecek modem yongalarını kullanacağı söylenirken, bu oranın Qualcomm’un payı yükselecek şekilde artabileceği de iddia ediliyor.

Bu gecikmenin temelinde ise Intel’in yonga üretimi için yeni bir mimariyi tercih etmesi yatıyor. Yeni mimariye geçiş nedeniyle Intel’in Apple’ın kendisinden talep ettiği ölçekte üretim gerçekleştirme konusunda sıkıntı yaşayabileceği söyleniyor. Bu nedenle Apple Qualcomm ile bağlarını koparmakta istekli olsa da, mevcut tabloda mantık isteğin önüne geçecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER