Eğlence

Apple Podcasts depolama alanı yönetimine yardımcı olacak

apple podcasts

Apple Podcasts uygulamasına hem kullanıcıların hem de yayıncıların işine yarayacak yeni özellikler eklendi. TechCrunch’ın haberine göre; iOS 15.5, iPadOS 15.5 ve macOS 12.4 güncellemeleriyle kullanıcılara podcast’lerin depolama alanında kapladığı yeri yönetme konusunda daha fazla seçenek sunuluyor.

Artık Podcasts uygulamasına belirli sayıda güncellemeyi indirmesi söylenebilecek ve bunun için belli bir zaman aralığı belirlenebilecek. Kullanıcılar diledikleri takdirde bölümlerin indirilmesini tamamen devredışı da bırakabilecek.

Yeni güncellemeyle kullanıcılar ücretli podcast’lere yıllık ödeme seçeneğiyle abone olabilecek. Buna ek olarak, programları sezona göre taramak ve bölümleri durumlarına göre filtrelemek de sunulan yenilikler arasında yer alıyor.

Kullanıcılar artık daha fazla podcast de görecek. Apple’ın “Delegated Delivery” adını verdiği yeni özellik, içerik yapımcılarına Acast, Libsyn ve Omny Studio aracılığıyla hem ücretsiz hem de ücretli programlarını dinleyicilere ulaştırma imkanı sunuluyor. Böylelikle yapımcıların içeriklerini tek bir yerden yönetip daha fazla yerde dağıtması mümkün hâle geliyor.

Apple Podcasts uygulaması için hazırlanan Delegated Delivery programı sonbaharda faaliyete geçecek ve tüm içerik yapımcılarına açık olacak.

İLGİLİ HABERLER