Teknoloji

Apple Pekin’de 45 milyon dolarlık araştırma merkezi inşa ediyor

apple

apple pekinApple Çin’in başkenti Pekin’e yeni bir araştırma merkezi inşa ediyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, şirketin bu merkezin inşası için yaptığı toplam harcama bedeli 45 milyon doları bulacak. Pekin’deki araştırma merkezi, Apple’ın Çin’de bu amaca yönelik olarak kurduğu ilk tesis olacak. Bilgisayar donanımı, iletişim, ses ve görüntü ekipmanlarının geliştirileceği tesis, Zhongguancun Bilim Parkı’nda inşa edilecek ve tesiste 500 kişi çalışacak. Söz konusu merkez, Apple’ın Çin’e daha fazla yatırım yapma konusunda geçtiğimiz aylarda açıkladığı planın bir halkası olma niteliğini taşıyor.

Tim Cook, geçtiğimiz ay Çin’in başkenti Pekin’e bir ziyarette bulunmuş ve söz konusu ziyarette ülkeye bir Ar-Ge merkezi açma sözünü vermişti. Şirket, The Wall Street Journal’ın haberi üzerine bir açıklama yapmadı.

Tesisin yer alacağı Zhongguancun Bilim Parkı,Pekin’in Wangjing bölgesinde bulunuyor. Çin pazarını canlı tutmaya önem gösteren Apple, bu amaç doğrultusunda ülkeye önemli yatırımlar yapıyor. Popüler ulaşım servisi Didi Chuxing’e yapılan 1 milyar dolarlık yatırımın ardından araştırma merkezi inşası da Cupertino merkezli şirketin Çin’e verdiği önemi gözler önüne seriyor.

Apple Pekin araştırma merkeziyle Çin’e dair hedeflerinin uzun vadeli olduğunu gösteriyor

Çin, Apple adına hem bir üretim merkezi hem de önemli bir pazar niteliği taşıyor. Ancak şirketin ülkedeki faaliyetleri son zamanlarda bir tür türbülansa girmişti. Apple’ın iBooks ve iTunes Movies servislerinin ülkede yasaklanması üzerine CEO Tim Cook vakit kaybetmeden Çin’i ziyaret etmişti. Bu sorunlara rağmen, Apple Çin’deki uzun vadeli fırsatlar konusundaki iyimserliğini kaybetmiş değil. Yeni Ar-Ge merkezi de söz konusu iyimserliğin kanıtı olarak tanımlanabilir.

İLGİLİ HABERLER