Teknoloji

Apple Pay çok yakında web sitelerinde de kullanılabilir

apple pay
Görsel: Pocket-lint

Apple mobil cüzdan servisini 2016 sonuna kadar Safari internet tarayıcısına eklemeyi planlıyor.

Recode tarafından verilen habere göre, Cupertino merkezli şirket, henüz Türkiye’de faaliyete geçmemiş olan Apple Pay servisinin kullanıcılarının iPhone’ları ve iPad’leriyle web sitelerinden alışveriş yaparken mobil cüzdan servisinden yararlanmasını istiyor. Ne var ki, söz konusu özellik sadece parmak izi okuyuculu cihazlarda çalışacak; Apple Pay’in uygulamalar içindeki satın almalarda bu gereksinime sahip olduğu düşünüldüğünde epey mantıklı görünüyor.

Apple Pay, destekleyen ödeme terminallerinin bulunduğu mağazalarda iPhone’lar ve Apple Watch’ler üzerinden temassız ödeme imkanı sunuyor. Kredi kartı, bankamatik kartı ve diğer tür ödeme kartı bilgilerini Wallet uygulamasından çekiyor, iPhone 6s veya Apple Watch gibi cihazları ödemelerde kredi kartı gibi kullanma fırsatı sunuyor.

Apple Pay hangi cihazlarda kullanılabiliyor?

Apple’ın ödeme hizmetini iPhone 6 veya iPhone 6 Plus’tan daha yeni iPhone’larda, iPad Pro, iPad Air 2, iPad mini 3 veya daha yeni olan cihazlarda ve iPhone 5 veya daha yeni bir cihazla eşleştirilmiş Apple Watch ile kullanmak mümkün oluyor. ABD, Kanada, İngiltere gibi ülkelerde faaliyette olan bu Apple ödeme hizmetini birçok büyük kredi kartı servis sağlayıcısı ve banka destekliyor.

Web sitelerinde desteklenmesi işlemine öncelikle belirli mobil web sitelerinde başlanması bekleniyor. Yıl sonunda alışverişin epey arttığı dönemde bu desteğin geldiğini görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER