Teknoloji

Apple OS X için iPhoto ve Aperture uygulamalarını sonlandıracak

apple-aperture-280614

Apple WWDC’de OS X için geliştirdiği yeni Photos uygulamasının ön gösterimini yapmıştı. Görünüşe göre, Fotoğraflar uygulaması Apple’ın uzun zamandır kullanımda olan iPhoto ve Aperture fotoğraf düzenleme ve organize etme yazılımlarının yerini alacak. İlk olarak The Loop tarafından ortaya atılan Apple tarafından da çeşitli yayın organlarına gönderilen bir açıklamayla doğrulandı.

Apple’ın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yeni Fotoğraflar uygulaması ve iCloud Fotoğraf Kütüphanesi’nin çıkışıyla birlikte iCloud!da tüm fotoğrafların güvenle depolanabileceği ve bunlara her yerden erişimin mümkün olacağı belirtildi. Bununla birlikte Aperture üzerinde yeni geliştirmelerin yapılmayacağı da kaydedildi. Gelecek yıl OS X için Fotoğraflar dağıtıma çıktığında kullanıcılar mevcut Aperture kütüphanelerini OS X için Fotoğraflar’a aktarabilecek.

Öte yandan Apple, kullanıcılar OS X için yeni Fotoğraflar uygulamasına geçiş yaptıklarında, albümlerinin, klasörlerinin, anahtar kelime ve notlarının olduğu gibi korunacağını kaydetti. Ayrıca fotoğraflar üzerinde yapılan her türlü düzenlemenin de zarar vermeyecek şekilde geri döndürüleceğii dile getirdi. Fotoğraf kütüphaneleri bir süredir hem iPhoto hem de Aperture’da açılabiliyordu, bu nedenle Apple’ın Fotoğraflar uygulamasına geçiş yapması çok da zor olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER