Eğlence

Apple orijinal video macerasında önceliği genel izleyiciye verecek

apple orijinal video

Apple orijinal video içerik sunma konusundaki hazırlıklarını uzun bir süredir devam ettiriyor. Katalogunu büyük ölçüde şekillendiren şirketin bazı içeriklerin sunumunu kendisi adına problem yaratabileceği düşüncesiyle geciktireceği söyleniyor.

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Apple öncelikli olarak genel izleyici kitlesine uygun içeriklerini yayınlayacak. İlk etapta tüm ailenin bir arada izleyebileceği içerikleri sunmayı planlayan şirketin bu doğrultuda başrollerini Jennifer Aniston ve Reese Witherspoon’un üstlendiği dizisinin yayın tarihini ertelediği söyleniyor. Erteleme kararında Witherspoon’un takviminde yaşanan gecikmelerin de etkili olduğu belirtilirken, temel nedenin mevcut yapının beğenilmemesi olduğu söyleniyor. Daha coşkulu bir mizah isteyen Apple’ın dizinin sorumlusunu değiştirdiği de gelen haberler arasında yer alıyor.

Cupertino merkezli şirketin benzer bir değişikliği “İnanılmaz Öyküler” dizisi için yaptığı da söyleniyor. Apple’ın dizinin ilk önermesini biraz karanlık bulduğu nedeniyle böyle bir tercihte bulunduğu belirtiliyor. Şirketin bu mantık çerçevesinde Keanu Reeves’in bir suikastçiyi, Michael Fassbender’in de bir ralli pilotunu canlandıracağı dizi projelerinden vazgeçtiği ve standart TV kanallarında da izlenebilecek dizilere yöneldiği söyleniyor.

Ancak bu durum, Apple’ın yetişkinlere yönelik içerikleri tamamen göz ardı ettiği anlamına gelmiyor. Ünlü yönetmen M. Night Shyamalan‘ın yapımcılığını üstlendiği dizide küçük bir çocuğun hayatını kaybetmesinin hikayesi anlatılacak. Shantaram isimli dizide ise Afganistan’a silah kaçakçılığı yapan bir eroin bağımlsının macerasına odaklanılacak. Şirketin 2016’da yaşamını yitiren ünlü İngiliz şarkıcı George Michael‘ın hayatını anlatacak bir dizi hazırlığı içinde olduğu da söyleniyor. Little America prodüksiyonu da sorunsuz devam ediyor gibi görünüyor.

Apple orijinal video yolculuğunda en azından ilk etapta tartışma yaratacak içeriklerden uzak duracağa benziyor. Bu durumun şirketin Hollywood’un kreatif beyinleriyle çatışma yaşamasına sebep olabileceği belirtiliyor. Bu eğilim nedeniyle Apple’ın daha “tehlikeli” içeriklere yer veren Netflix, Amazon ve Hulu gibi platformlarla doğrudan rekabete girmeyebileceği de söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER