Eğlence

Apple orijinal video içerik geliştirme sürecinde sıkıntı yaşıyor

apple

apple orijinal videoApple orijinal video içerik geliştirme konusunda bir süredir çeşitli çalışmalar yapıyor. Fast Company’ye konuşan kaynaklar, söz konusu süreçte bazı sıkıntıların yaşandığını ve ortada bir “düzensizlik” bulunduğunu belirtti. Apple’ın henüz içerik oluşturma ve geliştirme konusunda iş ortaklarına somut bir strateji sunmadığı ifade edilirken, sürecin yavaş ilerlemesinin de strateji eksikliğinden kaynaklanmasının muhtemel gözüktüğü dile getirildi.

Habere göre, Apple orijinal video içerik konusuna iki farklı açıdan yaklaşıyor. İlk plan olarak Apple Music üzerinden yayınlanacak kısa serilerin hazırlanması ön plana çıkıyor. Şirketin bu yolla Apple Music abonelerinin sayısını artırmayı planladığı düşünülüyor.

İkinci planda ise Apple’ın, tıpkı Netflix gibi, orijinal TV programları ve diziler hazırlaması değerlendiriliyor. Apple’ın muhteşem TV deneyimi konusunda önemli bir durak haline gelmeyi amaçladığı ve bunu sadece çevrim içi yayıncısı olmanın ötesine taşıyıp içerik sağlayıcılığı boyutunda da sunmayı istediği konuşuluyor. Bu denli büyük hedeflerin konuşulduğu bir ortamda, şirketin video içerik gösterimi için Apple Music dışında bir mecra oluşumuna gidebileceğini de unutmamak gerekiyor.

Fast Company’nin haberine göre, Apple söz konusu girişimine içerik sağlamak için ABD’de gerçekleştirilen Sundance Film Festivali’nde yetenek avına çıktı. Şirketin burada “AAA” kalitesindeki içerik oluşturucularıyla temasa geçtiği söyleniyor.

Apple’ın Dr. Dre’nin hayatını konu alan ve başrolünde yine Dr. Dre’nin olduğu bir dizi hazırlığı içinde olduğu daha önce gündeme gelmişti. Black Eyed Peas’ten Will.i.am’in de Apple için uygulama geliştiricilerini konu alan bir program hazırlığı içinde olduğu biliniyor. Bu isimlerin TV dünyasında ağırlığı fazla olmasa da, Apple Music promosyonu için uygun tercih oldukları söylenebilir.

Orijinal içerik geliştirmek pek kolay bir şey değil. Dolayısıyla Apple’ın işleri neden bu kadar yavaş yürüttüğü anlaşılabilir bir durum. Ancak orijinal içerik pazarının sürekli olarak büyüdüğü bir ortamda gecikmenin şirketin lehine bir durum olmadığını unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER